Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Supraimpozitarea proprietarilor de clădiri şi terenuri neîngrijite


Dacă în anul 2016 cota de supraimpozitare a fost de 100%, anul viitor cei care deţin în ptoprietate clădiri neîngrijite afectând aspectul întregului oraş vor plăti 400%, nivelul maxim al supraimpozitării fiind de 500%.
În 2015 au apărut modificări la legea faţadelor, care permite primăriilor să acorde împrumuturi proprietarilor de clădiri care nu sunt monumente istorice, existând posibilitatea ca aceşti proprietari să fie ajutaţi, iar în plus este prevăzută o scutire de impozit de 5 ani de zile. Prevederea se aplică tuturor proprietarilor din Centrul Istoric al oraşului Oradea.
Au fost identificate în teren existenţa a 250 de clădiri, care au probleme la îngrijirea faţadelor, respectiv se pot afla în pericol de dărâmare. De anul viitor proprietarii trebuie să plătească această supraimpozitare. Situaţia demonstrează că 10% din cetăţenii care au plătit anul trecut impozit mai mare au intrat în procesul de reabilitare a faţadelor.
Începând cu anul 2017, proprietarii terenurilor neîngrijite vor plăti un impozit majorat de 4 ori, similar clădirilor neîngrijite. Poliţiştii locali au identificat 50 de parcele de teren, având 30 de proprietari, în cazul cărora măsurile aplicate (avertismente cu termen de conformare, amenzi contravenţionale) nu i-au determinat să procedeze la îngrijirea terenurilor deţinute.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *