Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost un succes real


Cea mai mare Bursă Generală a Locurilor de Muncă din ultimii ani din Oradea s-a desfășurat, ieri, la Centrul de Afaceri Oradea Trade Center din cartierul Nufărul. Evenimentul a fost organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, și a antrenat peste 90 de companii, care au oferit aproape 2.000 de locuri de muncă vacante, dintre care peste 300 s-au adresat persoanelor cu studii superioare. La această ediție au participat peste 1300 de persoane, dintre care 975 au fost intervievate, iar 347 selectate pentru încadrare.

Ofertă diversă de locuri de muncă

Evenimentul a fost deschis de Békési Csaba, directorul AJOFM Bihor, de prefectul Claudiu Pop și de Iulia Cîrcei, secretar general al ANOFM, după care orădenii au putut vizita standurile companiilor și au putut opta pentru jobul dorit, ținând cont de calificarea și experiența profesională a fiecăruia. Pe lângă angajatorii consacraţi, la bursă au fost prezenţi şi parteneri instituţionali din ţară şi nu numai: Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi EURES Ungaria. Oferta de locuri de muncă a fost variată (producție, prestări servicii, turism etc.). De asemenea, au fost prezente și societăți care, deși nu și-au început încă activitatea în județul nostru, au dorit să-și recruteze viitorii angajați. „Sunt companii care urmează să-și desfășoare activitatea în județ, care au sedii administrative sau puncte de lucru în Bihor, iar acum au venit la bursă pentru a-și selecta forța de muncă de care au nevoie”, a declarat, pentru ziarul nostru, Békési Csaba, directorul AJOFM Bihor. Printre acestea, s-a numărat compania germană Eberspächer, care dorește să investească în deschiderea unei fabrici de evacuare în Oradea. Codruța Bala, director resurse umane în cadrul companiei, ne-a declarat că furnizorul german are intenția să ofere până la sfârșitul acestui an aproximativ 150 de locuri de muncă. „E o firmă de familie, cu o vechime de peste 150 de ani. La sfârșitul lunii iunie va fi gata fabrica, iar producția va începe în octombrie. Căutăm personal pentru toate departamentele, oferindu-le inclusiv training de specialitate în străinătate”, ne-a declarat Codruța Bala.

Peste 90 de companii prezente

La bursă au fost invitaţi să participe și cei peste 2000 de şomeri indemnizaţi aflați în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. „Am invitat toate persoanele care sunt în evidențele noastre, care sunt șomeri indemnizați, pentru că această bursă este un eveniment dedicat în principal lor, pentru a se regăsi pe piața forței de muncă”, ne-a mai spus directorul AJOFM. Békési Csaba a menționat că este cea mai mare bursă generală a locurilor de muncă din ultimii ani organizată la Oradea, după ce în 2012 a antrenat 33 de companii, iar în 2015, au fost prezente 70. „Astăzi, avem peste 90 de companii participante. Aceasta nu este însă o cifră reală, pentru că dacă aveam posibilități lărgite, puteam avea peste 110 companii prezente la eveniment. Județul nostru se caracterizează printr-o nevoie acută de forță de muncă”, a conchis interlocutorul nostru. Ela, o tânără mămică din Oradea, a venit la târg însoțită de fetița ei de aproape trei anișori, sperând că va găsi un loc de muncă care să-i permită să se ocupe și de creșterea micuței. „Particip pentru prima oară la această bursă. Sper că voi găsi un loc de muncă, cu un program flexibil. Ultima oară am lucrat ca și vânzătoare într-un fel de librărie”, ne-a declarat orădeanca.

Evenimentul a reprezentat cea mai bună oportunitate pentru persoanele aflate în căutarea unui job de a cunoaşte piaţa muncii, de a studia ofertele de locuri de muncă şi a opta pentru cea mai potrivită, în conformitate cu pregătirea profesională sau, dimpotrivă, de a se reorienta spre alte domenii de activitate, cu perspective de angajare în viitor.  În plus, cei prezenți au putut beneficia de consiliere personalizată și orientare în carieră, precum și de informații utile privind cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Bihor.

Loredana Ionaş – cotidianul Crişana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *