Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Contraindicaţiile şi avantajele laptelui de vacă, consumului uman


Laptele a început să fie procesat în urmă cu 8000 de ani și este cunoscut de mulți oameni ca fiind o băutură miraculoasă, cu efecte benefice asupra organismului uman. Din păcate, în acest articol, vei vedea ”latura întunecată” a laptelui.

Logică

Omul este singurul mamifer care consumă laptele altei specii (cu excepția unor cazuri izolate). De asemenea, este singurul mamifer care consumă lapte după perioada de înțărcare. Cred că ești de acord cu faptul că laptele vacii este destinat doar vițelului, nu taurului și nici omului. Știința a dovedit faptul că laptele de vacă are cod genetic inadecvat omului. Hormonii laptelui de vacă sunt vehiculi ce transmit hipofizei vițelului informații specifice acestei specii. Iată și alte motive pentru care laptele vacii (sau al altor animale) este total diferit de laptele de om. Este foarte greu de digerat și are efecte nocive, deoarece are o concentrație mult mai mare de nutrienți (de 4 ori mai multe proteine și de 6 ori mai mult fosfor) și hormoni mai mulți decât cel de om. Dar, mai mult nu înseamnă mai bine. Totuși, cum toate mamiferele știu când trebuie să nu se mai hrănească cu lapte iar inteligentul om, nu?

Bani

Laptele nu era de ajuns, așadar s-au creat lactatele: iaurt, brânză, cașcaval, smântână, unt. În urma consumului, toată lumea este mulțumită: consumatorii, producătorii, intermediarii, mass-media și desigur, statul. Nimănui nu i-ar plăcea ca de mâine să nu se mai consume produse lactate. Consumatorii sunt înnebuniți după gustul acestora, iar ceilalți după gustul banilor. Acesta este motivul pentru care consumatorii nu știu adevărul despre lapte și derivatele acestuia. Și mai mult ca sigur, nu vom vedea în viitorul apropiat la TV campanii de genul ”Spune NU laptelui!”.

Știință

În anul 1974, premierul Chinei a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinară, acesta fiind motivul pentru care a ordonat efectuarea unui studiu imens al celor mai comune 12 tipuri de cancer la aproximativ 880 milioane de oameni, din peste 24.000 de districte din China. Așa a luat naștere ”Studiul China”, cel mai complet studiu asupra nutriției realizat vreodată, având implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății pe termen lung. În urma acestui studiu, s-a concluzionat faptul că cazeina, care constituie până la 87% din proteina laptelui de vacă, accentuează dezvoltarea cancerului (în special mamar, ovarian, testicular, de colon, de prostată) și creșterea colesterolului. Cazeina este o proteină de care vițelul are nevoie pentru a avea copite și coarne. Oamenii nu au copite sau coarne, deci, de ce ar avea nevoie de atâta cazeină? Laptele de om este mai bogat în albumine (similare cu proteinele din zer), decât în cazeină.

Vițelul, pe lângă laptele vacii, mănâncă și iarbă. Organele sale digestive sunt capabile să digere separat laptele de iarbă. Sistemul nostru digestiv este construit altfel. Când laptele de vacă pătrunde în stomac, sucurile acide digestive îl coagulează și îl transformă într-o materie asemănătoare cu brânza, aceasta conținând și alte bucăți de mâncare aflate în stomac. De aceea, laptele și lactatele animale sunt greu de digerat de către om.

În China este un consum extrem de mic de lapte și de produse care conțin lapte, de exemplu prăjituri, înghețată etc., deoarece chinezii nu concep consumul de lapte de origine animală. În cazul în care o mamă nu are lapte pentru a-și alăpta bebelușul, nu se apelează la lapte praf, ci se caută o doică ce poate alăpta acel copil.

Dezavantajele laptelui și lactatelor

Laptele este cel mai iritant aliment pentru tractul gastrointestinal. Pe lângă incapacitatea de a digera cazeina, după vârsta de 4-5 ani, organismul nostru nu poate digera nici lactoza (zahărul, principalul carbohidrat din lapte). Incapacitatea de a descompune laptele are ca rezultat intensificarea producerii de mucus în organism și implicit, dezvoltarea unor probleme inflamatorii, alergii și infecții.

  • Produc dezechilibre hormonale, deoarece conțin hormoni de creștere (vacile sunt injectate pentru a le crește producția de lapte).
  • Laptele din paharul tău este un amestec din laptele dat de mii de vaci.
  • Calciul din lapte se asimilează de organismul uman în proporție de maxim 20%.

Proteinele și fosforul aflate în cantitate mare în laptele de vacă fac ca organismul să piardă mai mult calciu decât câștigă (din cauza acidității acestora).

  • Prin preparare termică se distrug unele proteine și vitaminele importante.
  • Laptele are mai puține proteine decât multe dintre legume.
  • Conține aflatoxină.
  • Cauzează osteoporoză.

 

Alte păreri

  • Dufilho, în lucrarea ”Viața și hrana”, apreciază că laptele e responsabil de ”murdărirea” organismului. El tratează tumorile, înainte de orice, eliminând lactatele din alimentație. Recomandă oamenilor sănătoși să procedeze la fel. Vor deveni mai viguroși, mai rezistenți la boli, mai veseli.
  • Arturo Capdeville, profesor de fiziologie la Facultatea de Medicină din Cordoba, Spania, apreciază că paraliziile infantile au legătură cu lactatele.
  • Bruno Comby, în cartea ”Natura contra SIDA”, susține că disfuncțiile imunitare sunt întreținute de lactate. ”Eliminați-le, pur și simplu, din alimentație!”. Aportul zilnic de lapte bovin stârnește sumedenie de suferințe: infecții, inflamații, alergii, tulburări nervoase, boli cardiovasculare. Intoleranța la beta-lactoglobulină (proteina laptelui de vacă) este frecventă la sugari: plâng, scuipă, vomită, fac diaree. Insistența părinților îi aduce la toleranța antigenelor laptelui de vacă și nu mai reacționează instinctiv, ca la început. Constată ameliorări în terapia SIDA prin eliminarea lactatelor. Deplânge condiția omului ca singur mamifer ce bea lapte la maturitate, ceea ce e în dezavantajul său, căci enzimele ce digeră laptele (lactaza) dispar începând cu vârsta de 2-3 ani.

Dr. Nicolas Le Berre, în cartea ”Laptele – odioasă eroare”, atenționează că facem o mare greșeală să bem lapte de vacă, factor de patologie ORL, colesterol, hemoroizi, alergii, chisturi, dureri articulare, tumori.

Dr. Soleil, în cartea ”Învață să te hrănești”, scrie: ”Laptele de vacă este specific vițelului, nicidecum omului. Acizii grași ai acestuia permeabilizează pereții colonului, îngăduie bacteriilor să treacă în sânge, să se fixeze în locuri mai puțin rezistente, unde apar focare de inflamații cronice, maladii degenerative.”

Raymond Pextreit, în cartea ”Viața sănătoasă”, scrie că brânza ”murdărește” organismul, iar untul vehiculează toxine din laptele de vacă (medicamente, vaccinuri, conservanți, hormoni de creștere).

Herta Hafer, în cartea ”Droguri ascunse: fosfații alimentari”, este cât se poate de convingătoare: ”Laptele de vacă are de 6 ori mai mulți fosfați decât cel de mamă. Este mult prea mult pentru om. În vreme ce sugarul ia în greutate 7 kg, vițelul crește cu 100 kg. Metabolismul calciului este reglat de fosfat. Dacă introduce mai mult fosfat decât e necesar, producția de hormoni paratiroidieni determină eliminarea calciului din oase. În loc să mineralizeze oasele, laptele de vacă le demineralizează.

Te înțeleg dacă nu vrei să crezi aceste lucruri. Este într-adevăr greu de acceptat faptul că o viață întreagă ai fost indus în eroare. Dar, în ziua de azi posibilitățile de informare sunt nelimitate. Pentru a te convinge, poți cumpăra cartea ”Studiul China”.

Dacă te-am convins, nu înseamnă că trebuie să elimini brusc laptele și lactatele din alimentația ta, dacă ai consumat aceste alimente toată viața. Tu alegi. Fiecare, în fond, face ce vrea cu corpul lui. Cazeina (proteina din lapte) provoacă dependență, pentru ca vițelul să vrea să bea iarăși lapte. Așadar, dacă vițelul poate să renunțe, cu siguranță poți și tu.

Mai multe informații despre lapte poți găsi în cartea „Cât de puțin se cunoaște omul pe sine !

Încă din anul 1990, am scos laptele din alimentația oamenilor bolnavi.

Virginia Faur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *