Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vigilenţă continuă la frontiera de vest a ţării


Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea lui Mihai – I.T.P.F. Oradea au depistat patru cetăţeni afgani (o femeie şi trei bărbaţi) care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 26.04.2016, în jurul orei 1, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competenţă, a oprit pentru control, pe comunicaţia Valea lui Mihai –Nyirabrany, un autoturism înmatriculat în Maramureş care circula în regim taxi. În acesta se aflau ca pasageri, patru persoane (o femeie şi trei bărbaţi) care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate asupra lor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani, care au intrat legal în România, în data de 20 aprilie, în baza unor vize turistice. Ei au declarat că intenţionau să meargă în Germania.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Urmărit general depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au predat unei echipe de poliţişti un cetăţean român care figura în bazele de date ca fiind urmărit internaţional, alertă emisă de autorităţile din Germania.

În data de 26.04.2016, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu un mijloc de transport internaţional, cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 44 de ani, din judeţul Dolj.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare de către autorităţile germane pentru săvârşirea unei infracţiuni contra proprietăţii.

Ion B. a fost predat unei echipe operative din cadrul I.P.J. Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Cetăţean din R.Moldova cu document fals depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un bărbat din Republica Moldova, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă, pentru care a platit 800 de euro.

În data de 26.04.2016, înainte de prânz, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz, o persoană de sex masculin, care la control s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu indeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul  a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că documentul prezentat este fals, iar persoana în cauză este Ion C., în vârstă de 56 de ani, din R. Moldova. Aceasta a declarat a obţinut documentul fals, contra sumei de 800 de euro, de la o persoană de sex masculin a cărei identitate nu o cunoaşte. A recurs la această metodă deoarece depăşise termenul de şedere în Spaţiul Schenghen.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comisar şef Laura Bondar, Purtător de cuvânt al ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *