Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Clima care riscă să scape de sub control devine ostilă, spun specialiștii


Oamenii de știință au dat avertizări cu privire la climă, care e pe punctul de a scăpa de sub control! De la incendiile din pădurile tropicale până la topirea ghețarilor, am putea atinge o serie de puncte critice climatice care ar declanșa un coșmar pe care nu îl putem opri.

Dar încă mai avem o fereastră scurtă pentru a acționa: zece ani pentru a reduce poluarea globală cu carbon la jumătate, treizeci pentru a ajunge la zero. Pentru a face acest lucru, avem nevoie urgentă de investiții masive în energie curată și locuri de muncă verzi, iar Europa pare să fie pe cale să devină lider în această direcție.

În câteva zile, UE va propune un Pact ecologic european care poate să schimbe jocul pentru a iniția o revoluție climatică globală. Însă marii blocanți ai petrolului au deraiat elemente cheie ale procesului în trecut. Așadar, hai să asigurăm sprijin masiv și să-l transmitem împreună cu sondaje care arată susținere publică imensă în toată Europa. Apoi, să determinăm țările de pretutindeni să ni se alăture pentru a salva tot ceea ce iubim!

Catastrofele climatice pot fi evitate doar cu investiții masive în tehnologie ecologică și locuri de muncă verzi pentru a îndepărta întreaga economie de combustibilii fosili murdari. Acesta este motivul pentru care ideea Pactului ecologic ar putea fi atât de puternică: ar face ca obiectivele cu emisii zero de carbon să fie obligatorii din punct de vedere juridic și ar asigura că nimeni nu rămâne în urmă.

Câștigarea Europei este cea mai bună modalitate de a lansa o serie de Pacturi ecologie pe toată planeta, care ar transforma în realitate viziunea noastră despre o lume bazată pe energie curată 100%. Cu o campanie globală imensă, sondaje de opinie care demonstrează un sprijin public uriaș și reclame de impact în obiective media cheie, ne vom asigura că liderii globali știu că oamenii de pretutindeni cer acțiuni pentru a face față crizei climatice.

Pentru noi, acesta este momentul adevărului. Putem sta pe margine sau putem lupta pentru viitorul nostru. În acest moment, susținătorii combustibililor fosili fac lobby și tot ce pot pentru a submina această idee uimitoare, deci hai să sprijinim pactul pentru noi, pentru copiii noștri și pentru generațiile următoare.

Suntem în zorii unui nou deceniu, unul care ne va face sau ne va desface viitorul. Dacă ne ridicăm la înălțimea provocărilor climatice, vom transforma o criză în ceva frumos, și adevărul este că nu am fost niciodată mai aproape de lumea pe care ne-o dorim. Hai să facem din acest lucru un moment critic climatic de care să ne mândrim: momentul în care renunțăm definitiv la emisiile de carbon.

Unsprezece mii de oameni de știință tocmai au anunțat că, din cauza schimbărilor climatice, ne îndreptăm spre „suferințe umane de nedescris” și, potrivit ONU, colapsul ecosistemelor ar putea duce la dispariția unui milion de specii.

Au tot fost multe „probleme de mediu”. Dar acum, e vorba despre una singură. O luptă pentru viață. Nu suntem separați de natură: suntem natură și în această luptă ne putem găsi adevăratul nostru caracter: nu suntem virusul care îmbolnăvește această planetă, ci specia care protejează viața.

Milioane dintre noi au susținut deja apelul Avaaz pentru energie curată 100% și planul 50/50 de protejare a jumătate din planetă cu scopul de a salva natura. Dar pentru a ieși victorioși, trebuie să reunim aceste două campanii uriașe într-o singură mișcare globală de amploare pentru viață. Și trebuie să acționăm repede.

2020 este ANUL pentru a face acest lucru, cu două summituri globale majore în China și Marea Britanie, unde se vor lua decizii legate de protecția urgentă a naturii și reducerea poluării cu emisii de carbon.

Dacă 40.000 dintre noi donăm doar costul unei cafele, putem face din această campanie principalul nostru obiectiv pentru anul următor, cu marșuri importante, o avalanșă de acțiuni care să vizeze toți liderii cheie și presiune masivă în presă, toate pentru a face din 2020 momentul de răscruce pentru supraviețuirea vieții pe Pământ.

 

Ricken, Marigona, Joseph, Camille, Rosa, Martyna, Bert și Christoph din echipa Avaaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *