Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea, pas cu stângul în sezonul internațional


Elevii antrenorului Cristian Achim au jucat miercuri seara, în deplasare, în Bulgaria, cu Balkan Botevgrad, în prima manșă din turul inaugural al FIBA Europe Cup. Din păcate însă, „roș-albaștrii” bihoreni au pierdut la o diferență de 16 puncte, cu scorul de 66-82.

Tehnicianul Cristian Achim a început jocul cu Trotter, Pasalic, Zeno, Gajovic și B. Țîbîrnă.

Deși bulgarii au început mai bine, primul sfert a fost controlat de orădeni, care au marcat cu generozitate prin Gajovic, acesta trecându-și în cont 10 puncte în aceste zece minute. Astfel, în prima pauză s-a intrat în avantajul de trei puncte al CSM-ului, scor 20-17. A fost însă cea mai bună perioadă din joc pentru bihoreni, pentru că ce a urmat nu se mai dorește a fi repetat de formația orădeană.

În timp ce echipa bulgară s-a descurcat tot mai bine în ofensivă, orădenii nu au găsit apoi soluții de a se apăra împotriva aruncării din 45 de grade a lui Kesar, iar Zeno, după ce a încasat o lovitură în genunchi, nu a mai putut continua jocul. Pe contraatac Balkan s-a descurcat foarte bine și a controlat finalul de joc, astfel încât s-a desprins la 16 puncte, câștigând cu scorul de 82-66, ceea ce înseamnă o opțiune foarte serioasă pentru bulgari de a se califica pe mai departe.

„Nu mă interesează dacă rezultatul înregistrat la finalul acestei partide reflectă cu adevărat realitatea din teren. Tot ce contează este că la jumătatea acestei duble confruntări suntem în urmă cu 16 puncte. O diferență foarte greu de recuperat. Sunt extrem de supărat pentru această situație. Sper că vom juca mai bine în manșa a II-a”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

Principalii marcatori pentru CSM CSU în acest joc au fost Zeno și Milosevic, cu câte 15 puncte. I-au urmat Mandache și Gajovic, cu câte 10 puncte.

Returul dintre CSM CSU Oradea și Balkan Botevgrad se va disputa, săptămâna viitoare, miercuri, 27 septembrie, de la ora 19, la Arena „Antonio Alexe”.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *