Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea, acasă, i-au dezamăgit pe suporteri


Deși porneau cu șanse minuscule, baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea le-au dat chiar mari speranțe suporterilor, miercuri seara, în Arena Antonio Alexe, unde au primit replica formației bulgare Balkan Botevgrad. Meciul, care a contat pentru manșa secundă a primului tur preliminar din FIBA Europe Cup, s-a încheiat cu victoria la 15 puncte a orădenilor, scor 85-70, după ce în tur au pierdut însă la 16 puncte, scor 66-82.

Orădenii au avut ultimul atac, doar că Obie Trotter nu a tratat ultima fază, așa cum și-ar fi dorit și antrenorul și suporterii, iar astfel, rezultatul final a rămas 85-70 pentru CSM CSU și un singur punct i-a despărțit pe orădeni de împingerea confruntării în prelungiri. Totuși, este de menționat evoluția mult schimbată în bine, față de jocul din tur, a bihorenilor, în pofida faptului că a lipsit Martin Zeno, un jucător de bază, care însă s-a accidentat serios și va lipsi de pe parchet cel puțin două luni.

„În pofida absenței lui Martin Zeno în cel de-al doilea meci și a faptului că Arturas Valeika s-a alăturat programului echipei cu doar două zile înaintea celui de-al doilea meci, fără să joace în primul și fără să se antreneze de la turneul de la Timișoara, sunt de părere că cea mai mare problemă a noastră a fost faptul că am fost nevoiți să mutăm mai mulți jucători pe alte poziții decât cele naturale. Regret foarte mult ratarea calificării, dar sunt extrem de mândru pentru băieții mei. Au arătat caracter și au demonstrat că nu se dau la o parte oricât de dificilă s-ar anunța misiunea. Am fost foarte aproape să anulăm deficitul din prima manșă, dar până la urmă ceva ne-a lipsit. Am avut probleme cu blocajul defensiv în ambele meciuri. De asemenea, am ratat foarte multe aruncări deschise cu oameni care de obicei nu ratează din astfel de poziții. Partea pozitivă e că nu toți adversarii sunt atât de atletici și că ne-am creat situații clare de a marca. Eu refuz să cred că Mandache și Pasalic vor mai avea un meci în care să termine cu 0/9 la aruncările de trei puncte având aceste situații de aruncare”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Principalul marcator al formației bihorene a fost în acest joc Nemanja Milosevic, autor a 38 de puncte, ceea ce a constituit un record pentru el. L-a urmat Gajovic, cu 22 de puncte și Trotter, cu 11 puncte. Au mai marcat: B. Țîbîrnă, 5 puncte, A. Mandache, 4 puncte, Valeika, 3 puncte și Pasalic, 2 puncte.

De la oaspeți, cel mai eficace a fost Fortenbeer, cu 19 puncte, urmat de Drooks, cu 16 puncte.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *