Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea, revanșă după înfrângerea de acasă


Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au încheiat așa cum și-au dorit înaintea etapei de sâmbătă, evoluția din Grupa locurilor 1-6 a Ligii Naționale. Astfel, bihorenii s-au clasat pe locul III și în cazul unei eventuale calificări în semifinale, vor evita Clujul în penultimul act. Asta s-a întâmplat, întrucât, sâmbătă, în ultima rundă din TOP 6, elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus la o diferență de zece puncte în meciul de la București, cu Steaua, în timp ce clujenii au reușit să învingă la mai mult de opt puncte la Sibiu.

În sala Mihai Viteazul din Capitală, orădenii și-au luat revanșa după înfrângerea de la Oradea, din turul Grupei locurilor 1-6, și au câștigat sâmbătă seara cu scorul de 72-62, pe terenul bucureștenilor.

Meciul a început bine pentru trupa pregătită de Cristian Achim, care după primele zece minute conducea cu 13-8. În sfertul II, steliștii au mai redus din handicap, și-au adjudecat aceste minute cu 21-18, astfel că în pauza mare s-a intrat cu scorul de 31-29 în favoarea bihorenilor.

În jumătatea a doua, primele zece minute, aferente sfertului III, au fost foarte echilibrate, steliștii au marcat 17 puncte, iar orădenii 16, astfel că la ultima pauză CSM CSU conducea doar cu un singur punct, scor 47-46.

În ultimele zece minute, echipa orădeană a știut să gestioneze din nou foarte bine situația din teren, a marcat 25 de puncte, față de doar 16 pentru Steaua, și s-a impus în final cu scorul de 72-62. Astfel, CSM CSU a terminat TOP 6 pe locul III.

Principalul marcator a fost de această dată Bogdan Țîbîrnă, cu 17 puncte. El a fost urmat de Kristopher Jameil Richard și Sean Morgan Denison, cu câte 11 puncte fiecare.

Prin faptul că au încheiat pe locul III Grupa locurilor 1-6, baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea vor evolua în primul tur din play-off cu BCM U FC Argeș Pitești, ocupanta poziției a VI. Primele două meciuri vor avea loc la Oradea, dar și al cincilea, dacă va mai fi nevoie de el, se va desfășura tot pe terenul CSM-ului. În acest fel, bihorenii au evitat Timișoara, în primul tur, dar și Clujul, în semifinale, dacă se vor califica până acolo. Aceasta pentru că U BT Cluj s-a impus sâmbătă la o diferență mai mare de opt puncte, de cât avea nevoie, la Sibiu, unde a câștigat cu 88-70 și s-a clasat pe primul loc în TOP 6.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *