Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Campanie de prevenire a sănătății, inițiată de OFL Oradea


Partidul Național Liberal și Organizația Femeilor Liberale din Oradea  organizează în cartierele orădene o campanie de prevenție în sănătate care constă în testări gratuite de glicemie și măsurare a tensiunii pentru cetățenii interesați. Campania se intitulează ,,Viitorul sănătății tale în 100 de ore” și a început în data de 23 iulie când pe platoul din fața Pieții Nufărul a fost montat un cort, unde zilnic cetățenii au beneficiat de testări gratuite efectuate de asistentele voluntare și medicii cardiologi prezenți la acțiune. Săptămâna aceasta cortul se va afla pe platoul din fața magazinului Crișul și va fi deschis de luni până vineri între orele 18-20, iar săptămânile următoare cortul va fi amplasat în zonele Rogerius, Velența și Ioșia.

În prima săptămână peste 400 de oameni au trecut pragul cortului și au fost testați, iar în cazurile în care au fost depistate tensiuni arteriale și glicemii peste valorile normale, acele persoane au fost îndrumate către medici specialiști.

,,Până în septembrie, câte două ore pe zi de luni până vineri, orădenii din diferite cartiere vor putea beneficia de o testare a glicemiei și măsurare a tensiunii. Proiectul se bucură de interes și apreciere din partea orădenilor iar pe această cale dorim să le mulțumim voluntarilor, medici, asistente medicale și colegi care sprijină această acțiune”, a declarat Camelia Buhaș, președintele Organizației de Femei a PNL Oradea.

Anca Grama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *