Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Campioane naționale la Voltijă. Medalii pentru Equs Start


 

Tinerele legitimate la Școala de Călărie Equs Start Oradea, însoțite de antrenorii Daciana Sabău și Cornel Galan, s-au întors cu medalii și cupe de la Finala Campionatului de Voltijă 2021, desfășurată sâmbătă, la Valea Scurtă, Covasna.

„Se punctează, la criteriile pe vârstă, exercițiile obligatorii, în timp ce freestyle se desfășoară în alura de pas, mersul calului. La nivelele C, B și A, exercițiile impuse se desfășoară la galop, iar la nivel C, freestyle, la pas, iar la nivel B și A, freestyle se desfășoară la galop. S-a apreciat corectitudinea exercițiilor elementare în proba de exerciții impuse. Acestea sunt niște elemente ce trebuie executate într-o notă în funcție de corectitudine. În proba de freestyle sunt elemente impuse ce trebuie înglobate într-o compoziție coregrafică, se desfășoară pe un fond muzical, cu o tematică aleasă, iar costumul trebuie armonizat cu tema piesei. Se apreciază inclusiv calul și el primește o notă, care aduce un aport de 25% din nota finală și restul de 25% din impresia artistică, respectiv 50% corectitudinea exercițiilor (tehnică, acuratețe, armonie în raport cu mersul calului)”, a declarat antrenorul Daciana Sabău.

Tehnica Voltijei în echitație este cel mai adesea descrisă ca gimnastică și dans pe cal. „Copiii interesați de un astfel de sport ar trebui să aibă o conformație sportivă”, a precizat Daciana Sabău. În țară sunt doar patru cluburi. Școala de Călărie Equs Start Oradea a intrat în calendarul competițional în 2017, iar cu excepția anului trecut, fetele au participat în fiecare an la competițiile organizate în țară.

 

 

 

 

 

 

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *