Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concurs de încondeiat ouă, icoane pe sticlă, pricesne, bătut toaca


Editia a XX-a a Concursului Judetean de Incondeiat Ouă ”Oul de Paști” care se desfasoara traditional in satul bihorean Drăgoteni, reuneşte 100 tineri si 50 vârstnici din judeţele Bihor şi limitrofe, dornici să prezinte privitorilor tehnica de încondeiat ouă moştenită de la străbuni.
Competitia se desfasoara pe următoarele secțiuni: concurs de încondeiat ouă cu ceară sau pictate cu vopsele naturale din plante, pictarea icoanelor pe sticlă, de bătut toaca, cântat la vioara cu goarnă, grupuri vocale şi solişti individuali care cântă minunate pricesne .
Primăria şi Şcoala Generală din comuna Remetea în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Muzeul ”Ţării Crişurilor”, Ocolul Silvic sunt organizatorii acestei mult aşteptate manifestări culturale şi folclorice din Ţara Beiuşului. Sunt prezenţi sute de spectatori din zonă, dar şi străini, care au aflat de prilejul de a vedea pe viu obiceiuri păstrate nealterat de la artiştii populari locali.
Evenimentul se desfăşoară, pe tot parcusul zilei şi se încheie după anunţarea câştigătorilor, după-amiază.

Dinicu Braghină

2 Responses “Concurs de încondeiat ouă, icoane pe sticlă, pricesne, bătut toaca”

 1. Rusu Paula Elena
  iulie 12, 2017 at 5:35 am

  buna ziua sunt din Brasov si ma numesc Rusu Paula Elena si as dori sa va intreb daca se mai organizeaza concurs de pricesne si muzica psaltica . as fi si eu interesata , sunt absolventa a Facultatii de Teologie Andri Saguna , Sibiu, promotia 2008. as dori sa cant pricesne si sa bat toaca

  • Dinicu Braghina
   iulie 12, 2017 at 7:21 am

   Organizatorii: Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Populare Tradiționale Bihor, Primăria și Consiliul Local Remetea, Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea, Consiliul Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea vă așteaptă să-i contactați și să vă încrieți, pentru anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *