Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concursul Internațional al Fotoreporterilor Bihoreni, ediția a V-a 2020, organizat în parteneriat cu U.Z.P. Filiala Bihor


 

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” organizează în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti – filiala Bihor și Casa ”Partium” din Debrecen (HU), sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO, în cadrul  ediției a IX-a  Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, ediția a V-a a Concursului internațional al Fotoreporterilor din Euroregiunea Bihor – Hajdú Bihar, dotat cu ”Cupa Fotoreporterilor Bihoreni”. Expoziția va fi vernisată în Oradea (RO) și în orașul Debrecen (HU) în anul 2021.

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

01.- La concurs pot participa fotoreporteri mass mediei tipărite și electronice din județele Bihor (RO) și Hajdú Bihar, (HU) cu câte 10 imagini de fotoreportaj/ autor, realizate pe parcursul anului 2020 în cele două județe.

  1. Taxa de participare: 50 lei/ 3.700 ft/ autor, care se achită înaintea începerii jurizării !!!

 

03.- Prin trimiterea lucrărilor se consideră faptul că participanți acceptă toate clauzele prezentului regulament, recunosc originalitatea imaginilor și faptul că ele nu contravin Legisației dreptului de autor în vigoare.

04.- Fiecare imagine trebuie însoțit cu un text de 2-3 rânduri care să facă referire la denumirea evenimentului, locul și data când a fost fotografiat. Imaginile vor fi trimise împreună cu Bordeoul de participare, care va purta și semnătura de confirmare a originalității creației. Organizatorii nu răspund pentru nerespectarea Legii dreptului de autor.

  1. Fiecare imagine/fişier, va avea un cod, care corespunde în borderou, cu titlul lucrării. Codarea imaginilor se va face astfel: – un grup de 4 litere (la alegerea autorului) şi de o cifră, ce va reprezenta numărul de ordine al imaginii înscrise din secţiune (conform borderoului). Grupele de codare vor fi despărţite de simbolul – (minus). Ex. MARC-1 = Marculescu, imaginea 1).
  2. Borderoul de participare, completat (electronic sau cu mâna), se va trimite împreună cu imaginile, la adresa indicată mai jos. 

 

  1. Imaginile vor fi trimise, în vederea jurizării, prin e-mail pe adresa: fiapcenter.ro@gmail.com în format JPG (compresie medie), la rezoluţia de 96 dpi, RGB, mărimea fişierului trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare minim 3000 de pixeli.

 

08.- Un juriu format din artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art”, Șerban Carțis,  președintele  Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor și Stanik István expert media Debrecen (HU) vor stabili în baza punctajelor cumulate lucrările acceptate. 

09.- Cele mai reprezentative colecții vor expuse în cadrul unei expoziții reprezentative, iar cele valoroase mai fi premiate cu: 

– Cupa Fotoreporterior Bihoreni 

– Cupa UZP Bihor

– Cupa ”Partium” Debrecen

  1. Calendarul expoziției:

– Utimul termenul de predare a imaginilor :  24 ianuarie 2021.

– Jurizarea…………………………………………..: 25 ianuarie 2021,

– Anunțarea rezultatelor ……………………….:  27 ianuarie 2021.

– Vernisajul expoziției internaționale ………: 05 februarie 2020, ora 16:00 (vineri), în Galeria ”Euro Foto Art”

Centru Expozițional FIAP Oradea – România – Cetatea medievală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *