Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Coridor verde în zona străzii Ion Bogdan


Viceprimarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinţei de presă de azi, 11 aprilie, detalii despre amenajarea coridorului verde din str. Ion Bogdan.

Zona Metropolitană Oradea este cea care s-a ocupat de studiul de fezabilitate al acestui proiect. Directorul ZMO, dl. Adrian Foghiş a spus: “Acest coridor verde se încadrează alături de zona Veteranilor şi cartierul Soarelui, în proiectele pe care le pregătim pentru Axa 4.2“.

‘’Acest proiect îl vom depune spre finanţare cu fonduri europene. Suprafaţa totală a coridorului verde este de cca 15.000 mp, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 5 milioane de lei, zona aflându-se în spatele terenurilor de sport construite în cursul anului trecut de Primăria Oradea. La finalul lucrărilor, aici va fi un parc frumos, cu o suprafaţă de 6500 mp de gazon, cu locuri de joacă pentru copii, terenuri destinate tenisului de masă,  piste de biciclete, alei şi platforme, pergole, jardiniere de flori”, a spus viceprimarul Florin Birta.              În total,  se vor planta 153 de arbori.

Piesele de rezistenţă ale parcului vor fi pajiştea şi zona de agrement dominată de prezenţa pinilor existenţi şi a pavilionului central – zona ideală pentru organizarea evenimentelor, în jurul căruia se vor amenaja spaţii plantate, circulaţii pietonale şi parţial carosabile, mobilier urban şi diferite zone de interes, destinate sportului pentru fiecare vârstă.

Termenul de finalizare a investiţiei este 6 luni, din momentul încheierii procedurii de licitaţie.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *