Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Coşul de fum al C.E.T. II va fi demolat prin implozie


cos1 O firmă de consultanţă din Hunedoara a început lucrările de pregătire în vederea demolării coşului de fum aflat pe platforma din Nufărul a CET II Oradea.
Demolarea cu material exploziv, prin căderea coşului de fum, cu înălţimea de 160 m a fost stabilită pentru miercuri, 28 decembrie 2016, între orele 15.30-16, pe o direcţie precis stabilită, respectându-se prevederile legale în vigoare.
În vecinătatea perimetrului de siguranţă, circulaţia pe şoseaua de centură va fi oprită, pentru o perioadă de 5 minute.
Activul CET II Oradea a fost cumpărat la licitaţie în 2015 de cos2 două societăţi, în urma lichidării SC Termoelectrica SA Bucureşti.
În ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Oradea a fost încheiat un protocol care prevede demolarea, demontarea, dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură.
Protocolul prevede şi colaborarea noilor proprietari cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial, în scopul valorificării terenurilor şi infrastructurii disponibile prin atragerea de investitori.

Biroul de presă

One Response “Coşul de fum al C.E.T. II va fi demolat prin implozie”

  1. Iuhas Alex
    februarie 2, 2017 at 6:39 pm

    frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *