Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Curs de calificare şi perfecţionare pentru pădurari (rangeri)


În perioada 16-20 Mai și 23-28 Mai, Consiliul Județean Bihor organizează un curs de ranger (pădurar) pentru 15 participanți, în cadrul proiectului „Impactul ecosistemelor din ariile protejate aflate în custodia Consiliului Judeţean Bihor şi a Muzeului Ţării Crişurilor asupra principalelor sectoare economice”- EcoNatura.

Cursul se adresează persoanelor responsabile de custodia ariilor protejate, tinerilor din comunităţile locale şi reprezentanţilor ONG-urilor cu activitate în domeniul protecţiei mediului dovedită prin statut. Cursul va fi organizat într-o locaţie din perimetrul ariilor protejate şi va cuprinde atât activităţi teoretice, în sală, cât şi activităţi în teren. Cursul se va finaliza cu eliberarea unui certificat de participare la curs și a unei diplome de calificare/perfecționare pentru ocupația ranger.

Proiectul își propune să aducă în atenția comunităților locale importanța protejării ariilor natural și a siturilor Natura2000. În acest sens va fi organizat un curs de ranger pentru siturile Natura2000 cuprinse în proiect, în cadrul cărora tineri din comunitățile locale și reprezentanți ai ONG-urilor care se ocupă de protecția mediului vor fi instruiți despre modul în care pot contribuii la menținerea speciilor și habitatelor de interes comunitar și la reglementarea activităților care pot avea impact asupra acestora.

În luna mai din 2015 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Impactul ecosistemelor din ariile protejate aflate în custodia Consiliului Județean Bihor și a Muzeului Țării Crișurilor asupra principalelor sectoare economice (EcoNatura)”. Proiectul este implementat în cadrul Programului RO02-Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014. Valoarea contractului este de 380.000 de  euro

Proiectul se finalizează în noiembrie 2016.

 

Dan Poinar – Consiliul Judeţean Bihor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *