Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Debut impresionant „IMPULS II” la Quark Gallery


Maratonul expozițional „Impuls II” a debutat în seara de luni, 27 mai, la Quark Gallery, cu expoziția Alexandrei Brezeanu, „Portretele lui Dorian Gray”.

Bucurându-se de o prezență impresionantă a publicului, în majoritate tânăr, profesorii Facultății de Arte, dar și gazdele evenimentului, Asociația Culturală Ars Nobilis, au prezentat expoziția și mesajul artistic al Alexandrei Brezeanu.

„Seria ”Portretelor lui Dorian Gray” se constituie ca o meditație vizuală asupra condiției omului contemporan, pe care Alexandra Brezeanu, studentă în anul III la specializarea Pictură, îl vede ca fiind captiv într-o lume în care esteticul a ajuns valoarea supremă. Tema abordată în creațiile sale este una de extremă actualitate, problema dezumanizării ființei umane, a disoluției eului sub presiunea tot mai mare a culturii de consum, fiind astăzi în atenția atât a artiștilor cât și a specialiștilor din cele mai diverse domenii. Având ca punct de plecare drama trăită de Dorian Gray, celebrul personaj imaginat de Oscar Wilde, lucrările Alexandrei Brezeanu surprind cu o extremă acuitate diferitele stadii de degradare ale ființei umane. Obsedat de căutarea frumuseții veșnice, Dorian Gray ajunge să renunțe la lumea sa interioară, distrugând ultima fărâmă de umanitate pe care o mai avea, iar pictura devine reflexia degradării sale, dobândind o viață proprie. „Portretele lui Dorian Gray” ne prezintă într-un limbaj vizual extrem de convingător figuri umane descompuse prin care studenta reușește să ne atragă atenția asupra contrastului dintre aparență și esență, asupra formei golite de conținut și, nu în ultimul rând, asupra disoluției valorilor (a frumosului, dar nu numai) în lumea contemporană”, se arată în textul prezentat de conf. univ. dr. Ștefan Gaie.

Expoziția poate fi vizitată sâmbăta și duminica între orele 15-20, până  în 7 iunie, la Quark Gallery, strada Cuza Vodă 21A.

Următoarele expoziții din această săptămână, incluse în proiectul Impuls, sunt:

28 mai 2019 – Modă – Andreea Saraziu – Teatrul de Stat, Piața Regele Ferdinand I, ora 17;

29 mai 2019 – Grafică – Ana Munteanu – Muzeul Țării Crișurilor, Str. Armatei Române,1/A, ora 18;

30 mai 2019 – Design de obiect – Ianina Baciu. Complexul Era Shopping Park, nr.10, ora 18;

31 mai 2019 – Arte Decorative – Alice Condurache, Tucano Coffee, Aurora Retail Mall, ora 18;

1 iunie 2019 – Pictură și Multimedia – Tiberiu Zsoldi, Muzeul Orașului Oradea, ora 18;

2 iunie 2019 – Design – Oliviu Deines Ana, Aula Magna, Strada Universității nr. 1, ora 18.

Cristina PUȘCAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *