Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Delicte silvice constatate de polițiștii bihoreni


În perioada 17 – 18 aprilie, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza județului Bihor, pe linia controlului circulației materialului lemnos și prevenirii delictelor silvice.

În cadrul acțiunii au fost controlate 17 autovehicule care efectuau transporturi de material lemnos, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 17.000 lei.

Astfel, în 17 aprilie, în localitatea bihoreană Finiș a fost depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din localitatea Sitani, județul Bihor, angajat al unei societăți comerciale bihorene, în timp ce transporta cu un autocamion 15 metri cubi de lemn rotund, din specia fag.

În urma verificării documentelor de transport s-a constatat că avizul de însoțire a materialului lemnos fusese emis pentru 11 metri cubi.

Societatea comercială respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar cei 4 metri cubi de lemn rotund de fag, în valoare de 667 de lei, au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Beiuș.

De asemenea, miercuri, 18 aprilie, în localitatea bihoreană Aleșd a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitatea Munteni, județul Bihor, în timp ce transporta, în mod repetat, în baza aceluiași aviz, 2,5 metri cubi de lemne de foc, specia fag.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 345 lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Aleșd.

Alina Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *