Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Dezvelirea bustului lui Doru Dinu Glăvan


Marți 12 iulie, la ora 14.00, la sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (B-dul General George Magheru nr. 28-30) va avea loc un eveniment emblematic pentru „conservarea” în istorie a imaginii celui care a condus destinul UZPR în perioada 2012-2021, ca președinte al Uniunii, DORU DINU GLĂVAN: dezvelirea bustului său, realizat de sculptorul Romeo Protopopescu (firma NE&RO).
Lucrarea este un act de donație făcut de soții Daniela și Constantin Gumann, din Salzburg (Austria), care au suportat toate cheltuielile aferente. Daniela și Constantin Gumann sunt membri marcanți ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, dar și membri ai Asociației Scriitorilor Români din Austria.
Plecarea la cer a lui DORU DINU GLĂVAN ne-a lăsat profund îndatorați moral (din fericire, fără niciun fel de alte datorii!) față de el și față de Uniunea pe care a reconfigurat-o în termenii apartenenței istorice la un popor și la o țară.
Bustul lui Doru Dinu Glăvan va rămâne acolo, la intrarea în sediul Uniunii, nu doar ca o amintire ilustră, ci și ca un reper de conduită profesională și managerială, prilej de reflecție pentru toți cei care trec pe acolo, mai mult sau mai puțin întâmplător.
Sunt invitați să participe la eveniment toți cei care l-au iubit, l-au prețuit sau doar l-au cunoscut, pentru a da consistență și semnificație acestui binemeritat omagiu In memoriam.

Departamentul Comunicare

(preluat de pe site-ul UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *