Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

“Dezvoltarea potențialului geotermal în județele Ilfov și Bihor”, din fonduri UE


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea, în calitate de partener, anunță lansarea proiectului “Dezvoltarea potențialului geotermal în județele Ilfov și Bihor”, finanțat prin Programul RO 05 Eficiență Energetică – Fondul pentru Relații Bilaterale, derulat prin Granturile SEE 2009-2014.

Proiectul este implementat în structură partenerială, alături de Consiliul Judeţean Ilfov, în calitate de lider de parteneriat și de ISOR Iceland GeoSurvey (Institutul de Studii și Cercetări Geologice), partenerul din Islanda.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de conștientizare a factorilor decizionali din județele Ilfov și Bihor, în domeniul eficienței energetice, prin utilizarea sustenabilă a resurselor geotermale disponibile la nivelul celor județe și adaptarea unor exemple de bună practică și a unor soluții tehnice din Islanda, pentru aplicabilitate în contextul metropolitan.

Acest proiect vizează astfel Etapa I din Strategia de Dezvoltare Geotermală a ZMO, incluzând 8 dintre cei 12 membri ai ZMO, respectiv Oradea, Borș, Girișu de Criș, Nojorid, Oșorhei, Sînmartin, Sîntandrei, Toboliu.

Valoarea totală a proiectului este de 290.000 de lei, contravaloare alocată prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014.

Activitățile proiectului presupun organizarea a trei vizite de lucru, dintre care două vizite în România – în județele Ilfov și Bihor și o vizită în Islanda, pentru schimb de experiență în vederea dobândirii de bune practici în domeniul exploatării resurselor geotermale.

Lorena Stoica, Zona metropolitană Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *