Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Din arhivele S.R.I: Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern


Nicolae Iorga – Dinastia Hohenzollern = Evrei!

Evreii din Capitală şi ȋn special membrii Lojei desfiinţate a Marelui Orient, comentează în toate împrejurările, cu tendinţa de a se difuza în cercuri cât mai largi, următoarele:

Consilierul Regal N. Iorga ar fi adus grave ofense Suveranului într-o şedinţă a Academiei, când preşedintele acestei înalte instituţii propusese  ca toţi academicienii să se înscrie în bloc în „Frontul Renaşterii > Naţionale” (înfiinţat de Carol al II-lea la 16 decembrie 1938, în locul partidelor politice declarate clandestine). În acel moment, N. Iorga s-a ridicat, spunând că îl surprinde ca tocmai preşedintele să facă o atare  propunere adunării, ca şi cum aceasta ar fi o breaslă de bărbieri, tinichigii sau o asociaţie de funcţionari comerciali. „Nu, domnule preşedinte – a spus în continuare, noi nu suntem o turmă de mameluci, fiecare dintre noi are puterea de discernământ necesară şi prin nimic nu am putea fi constrânşi, ori măcar ademeniţi să comitem un asemenea act. Eu cel puţin, declar de la început, că nu m-aş putea înscrie niciodată în asemenea condiţiuni.”
La strigătele de „destul”, „stai jos!” ale academicienilor, N. Iorga s-a ridicat din nou şi a mai spus că nu vorbeşte numai în calitate de academician, ci şi de istoric şi că dacă este vorba să facă istorie, apoi să mai aştepte puţin, domnii colegi, că vor afla lucruri interesante.
Cu toate protestele asistentei şi fiind des întrerupt de academicieni, N. Iorga a început prin a aminti că:  „În Evul Mediu existau în Germania trei oraşe libere: Hamburg, Lubeck şi Bremen. În Lubeck, printre diferitele familii de evrei conlocuitoare se găseau unele care se numeau „Zollern”, adică familiile din deal, şi spre a nu se confunda cu cele din vale îşi ziceau „Hohenzollern”. Aceşti Hohenzollerni, prin camătă şi tot felul de mijloace specific evreieşti, devenind extrem de bogaţi, au ajuns mai târziu stăpâni ai castelului şi domeniilor de la Sigmaringen, fiind mai târziu înnobilaţi de Margraful Bavariei. Din aceşti Hohenzollerni se trage actuala noastră dinastie, care după cum este şi firesc, poartă nu numai stigmatele rasei evreieşti, dar mai suferă şi de anumite tare care se transmit pe calea ereditară şi periodic din patru în patru generaţii.”
Deşi des întrerupt de asistență, N. Iorga a continuat totuşi, arătând cum în calitatea sa de istoric, a putut stabili că „printre alte boli ale acestei familii se află şi nebunia transmisă invariabil din patru în patru generaţii şi că păcatele au căzut tocmai pe M.S. Regele ca să fie din generaţia celor nebuni Regele Ferdinand a fost deplin sănătos la minte, după cum a fost sănătos şi Regele Carol I, ca şi fratele său, tatăl Regelui Ferdinand. Deşi părintele Regelui Carol şi bunicul Regelui Ferdinand au fost sănătoşi, bunicul Regelui Carol I a fost totuşi nebun, nebunie transmisă astăzi după a patra generaţie, Regelui Carol II. Mai mult încă: toţi aceşti regi ori prinţi nebuni, atunci când au simţit că puterea de vitalitate a sângelui evreesc din vinele lor scade, din cauza rezultatelor încrucişării cu prinţese de sânge arian, au căutat să-şi reconforteze virusul iudaic, prin căsătorii cu evreice.
Aşa a făcut şi străbunicul lui Carol II, care l-a precedat cu patru generaţii şi aşa a făcut şi actualul Rege al României, căsătorit – după cum se ştie, a mai adăugat N. Iorga – cu d-na Lupescu.” Suveranul, informat de propunerea ce urma a fi făcută de preşedintele Academiei, pentru înscrierea în bloc a academicienilor în „Frontul Renaşterii Naţionale”, asculta la microfon (n.n. difuzor) dezbaterile din sala de şedinţe a Academiei.
Auzind cele spuse de N. Iorga, regele l-a trimis la Academie pe colonelul Urdăreanu, ca să-l împiedice de a vorbi mai departe.
Intrând în sala de şedinţe, dl. Urdăreanu s-a dus direct la Iorga pe care l-a ameninţat, spunându-i că toate cele declarate acolo fuseseră auzite de Suveran.
Acesta a spus d-lui colonel Urdăreanu următoarele: „Du-te şi spune stăpânului tău, că profesorul Iorga nu se teme de nimeni, chiar dacă Regele ar porunci să fie ucis şi că toate cele spuse acum la Academie se vor învăţa în viitor în cărţile de şcoală. Chiar dacă voi fi suprimat, cele spuse se vor cunoaşte totuşi în lumea întreagă, deoarece am avut grijă să le trimit mai înainte la Londra, Roma, Paris şi Berlin.” Toate aceste insinuări fac obiectul de discuţie prin toate lojile masonice, loji în care s-ar fi hotărât detronarea Suveranului României.
Tot masonii mai pretind că, pentru ca opinia publică să nu dea crezare celor care s-ar comenta, (Regele) a îmbunat pe N. Iorga, iar la serbarea şi recepţia membrilor Ordinului „Ferdinand”, Suveranul s-a fotografiat întreţinându-se cordial cu acesta.
Arhiva SRI, fond D, dosar 11382, vol. II, f. 181-184.

16 Responses “Din arhivele S.R.I: Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern”

 1. dr. Boștină Petre
  aprilie 20, 2017 at 4:03 pm

  Numai dracu poate ști ce era mai bine pentru România: un suveran ”nebun” sau afemeiat (se pare că Mihai I n-a fost nici una nici alta) sau o șleahtă de bolșevici- începand cu Ion Iliescu urmat de o șleahtă de bolșevici avizi de averi, de comuniști, de trădători de țară. AVEȚI CE VA OFERIT GORBACIOV ! comunism cu față umană, ȚARĂ fără căpătâi, fără drumuri nationale, ținută la porțile Lumii civilizate, monitorizată MCV, condusă de comuniștii eșalonului 2. Ce va fi în viitor? Închinarea României bolșevicilor de la est și veți fi sclavii rușilor. P.s.d-ul a promovat doar proști în punctele cheie ale statului și-a însușit economia și acum nu le mai place țara, nici Europa, vor să se alipească de ruși să-și mențină averile și privilegiile. Așa se explică acest partid ”puternic” născut din selecția oligofrenilor, a hoților, a imoralilor, a celor fără Dumnezeu.

  • decembrie 19, 2017 at 2:16 pm

   Dottore-De ce nu avem industrie constructoare de masini macar pentru mecanizarea muncilor in agricultura ca 80% din populatia tarii locuieste la sate, comune? Cine a cumnparat ARO Campulung si la falimentat? Cine a falimentat Semanatoarea SA? Cine a fallimenntat Tractorul Brasov? Stii ca la Craiova se construiau tractoare pentru zece brazde, atat pe roti de cauciuc cat si pe senile. Cien a falimentat progresul braila? Da serviciile de spionaj straine au preluat conducerea economica, politica a tarii, bolsevismul vine din vest.

   • Mânjină Doru Adrian
    august 22, 2019 at 8:16 pm

    Iată un argument solid contra declarațiilor marelui om de cultură, N. Iorga despre familia de Hohenzollern-Sigmaringen. „Dacă Carol al II-lea și rudele lui din Germania ar fi fost evrei, sigur drăgălașii de naziști le-ar fi confiscat averile și i-ar fi cazat în hotelul de 20 de stele de la Auschwitz sau Dachau!”. Poate cineva să mă contrazică?

 2. DOREL BADIU
  iunie 11, 2017 at 9:56 pm

  Creatorul prim este neutru, noi ne-o facem.

 3. DOREL BADIU
  iunie 11, 2017 at 9:58 pm
  • decembrie 9, 2017 at 10:06 am

   Tu il crezi pe boul de cristoiu ??

 4. decembrie 7, 2017 at 4:39 pm

  Iată ce spunea Hitler despre Regele Mihai după actul de la 23 august 1944. „Pe 25 august 1944, după-amiază, după ora 1.00, radioul german a difuzat discursul lui Hitler în legătură cu evenimentele din România. În această declaraţie, Hitler afirma că Regele Mihai a trădat şi a predat România Uniunii Sovietice”, a declarat istoricul Alex Mihai Stoenescu. Intalnirea cu Hitler […] • Principesa Ana nu s-a căsătorit, la 10 iunie 1948, cu Regele României, ci cu cetăţeanul Mihai Eitel von Hohenzollern-Sigmaringen care niciodată nu a fost încoronat Rege al României. Prinţesa Ana nu a avut niciodată coroană regală! Mihai Eitel von Hohenzollern-Sigmaringen nu a fost rege constituţional al României! Ca urmare, Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) trebuie să se autosesizeze şi să cerceteze toate retrocedările ilegale de palate, castele şi zecile de mii de hectare de terenuri agricole şi păduri către autointitulata „casă regală”. Principesa Ana, împreună cu soţul ei, s-a pronunţat pentru dezmembrarea teritorială a României! Ea a fost de acord cu Declaraţia de la Budapesta, din 16 iunie 1989, privind anexarea Ardealului la Ungaria. Această Declaraţie de la Budapesta a fost semnată de către Mihai Eitel von Hohenzollern-Sigmaringen şi soţia lui, la reşedinţa lor de lângă Geneva, în ziua de 4 iulie 1989!
  deci, o data tradator, pentru totdeauna tradator!

  • Gherdan Bulc Mircea
   august 23, 2019 at 7:36 pm

   Dacă n-a fost încoronat Regele Mihai, deși a avut două perioade de domnie: una între 1927-1930 (când a revenit la domnie Regele Carol al doilea) și a doua perioadă de domnie a Regelui Mihai din 1938-1947, la 30 decembrie, când a fost obligat să abdice din calitatea de Rege al României, de către comuniști! Dacă Regele Mihai n-a fost uns Rege al României, de ce a trebuit să abdice?!

 5. Cacovean Adrian
  decembrie 11, 2017 at 11:24 pm

  Calomnii prin ordin pe unitate si minciuni cusute cu ata alba!
  Acesta este articolul!

  • decembrie 19, 2017 at 2:11 pm

   Pe ce te bazezi moromete , daca esti contra.

 6. Serbanica
  decembrie 13, 2017 at 3:21 pm

  Bai Cacoveanule!De unde esti tu asa sigur ca sunt minciuni?!Cu numele tau sonor si mutra de securist,mai mult ca sigur esti copil de ofiteras(mai degraba subofiteras!!!)l de securitate din „era adevarata”!Asa ca le cam ai cu „ordinele pe unitate” si calomniile comandate de stapani analfabeti ca taica-tu!!!

  • Capota
   decembrie 16, 2017 at 4:16 pm

   Ce le știți?….lăsați istoria să judece….Ioarga a fost român sadea, integru și erudit și a platit cu viata credinta în adevar…voi și noi cei de azi suntem proza lui Creanga, Slavici, Rebreanu, Petrescu….., poezia lui Alecsandri, Eminescu, Cosbuc, Blaga , Goga….si mulți asemenea lor în științe tehnice sau umane….și vrem mereu altceva…adesea fara balcanism…vrem sa aparținem vremurilor tehnologiilor moderne… am putea și să ne intelegem?…am vrea să fim normali în acord cu regulile vremii?…

  • Mircea
   decembrie 19, 2017 at 4:40 pm

   Nicolae Iorga tot om era si ca om poate fi si el supus greselii. Ce daca era mare istoric, nu era un fel de Hristos fara de greseala

   • Orange King
    noiembrie 25, 2019 at 9:14 pm

    Ce interes avea să facă astfel de acuzații? Rege nu avea cum să devină. Nici Eminescu nu-l agreea pe rege .

 7. lupu ion
  aprilie 9, 2018 at 10:25 pm

  Dar nu e nevoie de asa multe declaratii si arhive pentru ca pe carol 2 si agenta lupeasca, ii tradeaza fata. Uitati-va atent la urechile mari clapauge, ochii bulbucati si mai ales nanăul, semne clare de evrei, astea apar si dupa zece generatii.

 8. Madeleine
  decembrie 18, 2019 at 11:15 am

  Acum multi ani (mult inainte de madama actuala) am fost in Germania, intr-o zona culturala- oameni cu stiinta de carte, care isi cunosteau familiile regale dar…nu auzisera niciodata de Hohenzollern. Se pare ca acesti „nobili” erau facuti, nu nascuti, doar pentru Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *