Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În Bihor, două evenimente internaționale importante pentru slovacii diasporei


În perioada 22-24 septembrie 2017, în Bihor se desfășoară două evenimente importante pentru comunitatea slovacă.

Vineri, la ora 12, se inaugurează în Comuna Șinteu, un teren de sport multifuncțional, cu nocturnă și gazon artificial. Această investiție a fost posibilă prin munca comună a Consiliului local și Primăriei Comunei Șinteu, cât și a Consiliului Județean Bihor.

Sunt prezenți, la inaugurare componenții Generația de Aur a Naționalei de Fotbal a României: Miodrag Belodedici, Dănuț Lupu, Florentin Petre, Marian Savu,  Ioan Andone, Adrian Ilie, Bela Kassai, Alexandru Boc, cetățeni din localitate, președinți ai organizațiilor locale din partea U.D.S.C.R.

Următoarea manifestare este dedicată Zilelor Internaționale a Tinerilor Slovaci din Diasporă și se desfășoară la Baza Sportivă Tineretului din Oradea, în prezența delegațiilor de slovaci din Serbia, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, și România.

Denumit metaforic ”Turneul cunoașterii” evenimentul se bazează pe tradiție, loialitate și respect, elemente care-i unesc pe slovacii din diasporă.

Acțiunea continuă sâmbătă și duminică, cu un turneu de fotbal între reprezentanții slovacilor din diasporă, al echipelor locale de juniori și seniori.

Organizatori sunt Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Forumul Mondial al Slovacilor din Diaspora cât și Departamentul pentru Slovacii din Diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei.

Adrian-Miroslav Merka, Președintele U.D.S.C.R.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *