Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Reţea din 8 traficanţi şi 2 kg. de droguri noi, în Bihor şi Călăraşi


Procurorii DIICOT Oradea şi polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog au reţinut joi, opt oameni, dintre care şapte au fost arestaţi preventiv, pe care îi suspectează de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive şi au capturat peste două kilograme de asttfel de substanţe.

Drogurile au fost găsite în timpul a şapte percheziţii efectuate la Oradea cu scopul destructurării reţelei de infractori. Cei opt au cu vârsta între 18 și 36 de ani, din județele Bihor și Călărași, iar doi orădeni dintre ei (33 și 29 de ani) sunt bănuiţi că de anul trecut încoace ar fi inițiat, constituit și sprijinit un grup infracțional organizat, la care au aderat succesiv celelalte șase persoane cercetate în aceeași cauză, cu scopul de a face tranzacţii cu produse despre care ar fi știut că erau succeptibile de a avea efecte psihoactive.

Orădeanul de 33 de ani, liderul grupării ar fi recrutat oameni ca să vândă drogurile şi a reuşit să strângă, în special din rândul consumatorilor, aproximativ 250 de consumatori orădeni. 

Substanța psihoactivă distribuită de traficanți era una nouă, notificată pentru prima dată în cursul anului 2014 sistemului European de avertizare rapidă, spun poliţiştii BCCO, care au găsit și confiscat 1,5 kg materie vegetală, peste 600 grame de pulbere din substanța respectivă, cu efecte psihoactive, aproximativ 30 grame de cannabis, precum și cântare digitale și alte ustensile utilizate pentru prepararea și porționarea substanțelor.

Şapte dintre ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar al optulea suspect este cercetat sub control judiciar.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 1 și 5 ani.

Sursa:  DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *