Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Două proiecte de anvergură în terapia de recuperare a tinerilor cu autism


În data de 25 iulie 2017, la ora 11, la sediul se inaugurează două proiecte: ,,Grădina senzorială” și ,,Sala senzorială”, proiecte importante care sunt de real folos în terapia de recuperare a copiilor și tinerilor afectați de autism. Stimularea senzorială este recomandată  persoanelor diagnosticate cu autism sau diferite disabillități având ca beneficii îmbunatățirea capacității de concentrare, reducerea stereotipiilor, creșterea toleranței la stimuli, în acelasi timp asigură  un bun control asupra mediului și ajută  la relaxare.
O parte din suma necesară pentru realizarea proiectului ,,Grădina senzorială” a fost obținută din câștigarea de către asociația noastră a unui proiect finanțat prin Consiliul Judetean. La realizarea proiectului au contribuit și sponsorii care au fost alături de noi pe parcursul desfășurării activităților noastre. Astfel o porțiune a spațiului exterior al asociației a devenit un loc de terapie senzorială pentru copiii și tinerii noștri. Pe o suprafaţă de 65 mp a fost amenajată o alee terapeutică având mai multe suprafețe, au fost plantate mai multe tipuri de plante aromatice și am reusit sa amenajăm o mică gradină de legume. Toate acestea vor contribui la o adevărată relaxare în natură.
Sala senzorială  a fost amenajată  cu sprijinul sponsorilor și se află  în spațiul interior al asociatiei noastre. Aici copiii și tinerii nostri au parte de stimulare senzorială vizuală, cu ajutorul lămpii cu bule și a perdelelor de fibră  optică, a jocurilor de lumini interactive.
La evenimentul de inaugurare vor lua parte, ca invitați, oficialități locale, sponsori, presa, voluntari ai asociației și nu în ultimul rând părinții care au avut o contribuție majoră  la realizarea acestor două proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *