Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Două proiecte de succes internațional, al Bibliotecii Județene „Gh. Șincai”


Proiectul Erasmus+ Adult-Reg, în cadrul căruia Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor a fost partener între anii 2015-2017, a fost selectat de către Agenţia Naţională pentru Programe şi Mobilităţi Educaţionale Europene din Macedonia ca una dintre poveştile de succes în domeniul educaţiei adulţilor. 
Obiectivul proiectului Adult-Reg a fost să răspundă nevoilor de formare la nivel regional în Macedonia și România, în contextul în care programele oferite de furnizorii de educație a adulților nu corespund întotdeauna acestor nevoi, ceea ce afectează atât ocuparea forței de muncă, cât și competitivitatea regională.

Activităţile din proiect au inclus: efectuarea unei analize a nevoilor regionale de educație și formare în două regiuni pilot din Macedonia și în două regiuni pilot din România (Bihor şi Vâlcea), dezvoltarea, printr-un proces de cooperare transnațională și de schimb de expertiză și experiență, a patru programe de educație a adulților în cele două țări (două pe regiune), care să compenseze deficitul de competențe regionale, şi organizarea de cursuri pilot în Macedonia și România.

Reprezentanţi ai partenerilor din proiect au participat la întâlniri transnaţionale de pregătire şi coordonare a activităţilor asumate, întâlniri organizate la Bucureşti, Bonn şi Skopje.

În judeţul Bihor au fost dezvoltate două cursuri de formare: Turismul rural- o alternativă sustenabilă şi Producția agricolă ecologică și alimentară.

În perioada 11-19 mai 2017 a avut loc, în comuna Vadu Crişului, cursul de formare în domeniul turismului rural susţinut de formatorul Teodora Chifor, partener în proiect din partea Asociaţiei EduBiz, precum şi o sesiune informativă privind agricultura ecologică şi alimentară.
 
Proiectul 4/4 pentru prieteni
Povestea de succes a proiectului 4/4 pentru prieteni, în cadrul căruia Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor a organizat o serie de evenimente, este disponibilă la adresa https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/videos/10160455240055454/
Evenimentul a fost o iniţiativă naţională coordonată de Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education, într-un demers dedicat prieteniei şi voluntariatului. În ziua de 4 aprilie 2018, oamenii sunt îndemnaţi să dedice o parte din timpul lor pentru ceilalţi – prieteni, comunitate, școală, când se comemorează 50 de ani de la trecerea în neființă a Dr. Martin Luther King Jr., a cărui activitate, determinare, curaj şi idealuri nobile sunt o inspiraţie continuă.
Activităţile organizate în plan local au fost: Lectură de poveste, Donație de carte seniorilor de la Casa Mea Eden (loc. Șoimi, jud. Bihor) și Olăritul pentru toți.
 
Prof. Ligia Mirișan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *