Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Duminică dimineaţa, toate secţiile de votare s-au deschis, în Bihor


vot2 Şi în Bihor s-au deschis la ora 7, toate cele 652 de secţii de votare care sunt pregătite să primească la urne pe cei 504.610 alagători cu drept de vot înscrişi în listele permanente, cuprinşi în 101 de circumscriptii, din care 10, în oraşe şi municipii şi 91 în comune.
S-au tipărit, cu sprijinul prefecturii şi autorităţii electorale, 1.111.750 de buletine de vot, în mod egal pentru candidaţii celor două camere ale parlamentului, din care 1350 au fost din start anulate pentru că au fost folosite drept model pentru instructaje, la BEJ, secţiile de votare şi sediile partidelor candidate.
Aşadar 555.100 de buletine pentru Camera Deputaţilor şi tot atâtea pentru Senat s-au distribuit la toate secţiile, în zilele anterioare cu ajutorul poliţiştilor, pompierilor şi poliţiştilor de frontieră care sunt la datorie, pentru paza şi liniştea publică, atât în ziua votului dar şi până se anunţă rezultatele finale.
Secţiile sunt deschise între orele 7-21. vot3 Pe tot parcursul zilei alegerilor, precum şi în zilele anterioare, SPCLEP Bihor emite cărţi de identitate provizorii persoanelor cărora le-au expirat documentele de identitate, pentru a putea să-şi exercite dreptul de a vota.
În parlamentul naţional sunt aleşi 326 de deputaţi (din care 308 deputaţi, din partea formaţiunilor politice plus 18 deputaţi ai minorităţilor) şi 134 de senatori.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *