Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Echipa României, locul al IX-lea la C. E. U19, la polo pe apă, masculin, în Belarus


Jucătorii echipei CSM Digi Oradea Nichita Ilisie și Ferenc Czenk au făcut parte din echipa României care a participat Campionatul European U19 la polo pe apă, competiție care s-a desfășurat în ultimele zile din luna august în Belarus, la Minsk.

Reprezentativa țării noastre a ocupat în final locul al IX-lea dintr-un total de 16 echipe, după ce a obținut trei victorii, în cele șase partide disputate.

În faza grupelor, tricolorii au înregistrat o victorie și două înfrângeri, clasându-se pe locul al III-lea, în urma Muntenegrului și Greciei, dar devansând formația gazdă, Belarus. Astfel, România a cedat în grupă în fața Muntenegrului, cu scorul de 5-8, și a Greciei, cu 2-8, dar a învins Belarusul, cu 8-7.

A urmat apoi barajul pentru calificarea în sfeturile de finală, unde tricolorii au întâlnit Rusia, în fața căreia au cedat cu scorul de 6-9.

Reprezentativa României a continuat competiția în turneul locurilor IX-XII, unde în cele două jocuri susținute s-a impus de fiecare dată. Mai întâi, naționala României a învins Turcia, cu scorul de 5-4, iar apoi, în ultimul meci a dispus de Franța, cu 9-8.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *