Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Eleganță și grație la competiția de voltija. Șase premii pentru orădence


 

Cupa Federației la Voltija 2021 a adus junioarelor orădence șase premii, dintre care trei locuri pe cea mai înaltă treaptă. Cea mai mică concurentă, Mara Pușcaș a luat locul 3, executând cu măiestrie mişcări acrobatice în timp ce calul, Poker, mergea la galop.

La finalul săptămânii trecute, localitatea Valea Scurtă, judeţul Covasna a fost gazda Cupei Federaţiei Ecvestre la Voltija, competiție la care au participat șase tinere din Oradea, legitimate la Școala de călarie Equs Start. Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârste diferite la voltija, un sport ecvestru în care un acrobat execută mişcări de balet îmbinate cu gimnastică ritmică pe spatele unui cal care se află în mers, trap sau galop.

La finalul unei zile pline de încercări și emoții, toate cele șase tinere au urcat pe podium: locul I a revenit Iuliei Lacaciu, Lisei Birău, la categoria şcolar 7 – 10 ani şi Mirunei Chişe la categoria 12 – 14 ani; locul II a fost adjudecat de Dafina Rusu – la categoria şcolari 10 – 12 ani, locul III a fost câștigat de Mara Puşcaş, la categoria 7 – 10 ani şi Daria Ille, la categoria 10 – 12 ani.

Sportivele au fost antrenate de Cornel Galan şi Daciana Sabău, cei care au pus bazele Școlii de călărie Equs Start, care funcționează la Săldăbagiu de Munte, în incinta Hanului Pescarilor.

https://www.facebook.com/ScoalaDeCalarieEqusStart/

 

 

 

Cristina PUȘCAȘ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *