Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Elevii orădeni învață să adopte un stil de viață sănătos


Asociația de Parteneriat pentru Educație desfășoară prin Centrul de Tineret “The Spot”, în parteneriat cu Spitalul Pelican Oradea, o serie de module intitulate “Stil de viață sănătos”. Pe parcursul a șase săptămâni, aproximativ 60 de elevi din Oradea învață etapizat cum să procedeze corect pentru a avea o viață echilibrată si sănătoasă.

Scopul acestui modul este formarea și dezvoltarea unor atitudini și comportamente responsabile precum și conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață sănătos.

Aceste module se desfășoară la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” și la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Oradea, vizate fiind două clase de a VIII-a, respectiv a IX-a. Această activitate este susținută de prof. Claudia Zbârcea, trainer în cadrul Centrului de Tineret “The Spot”, alături de reprezentanți ai Spitalului Pelican Oradea dr. Adina Budea şi Angela Perneş.

În urma parcurgerii celor șase module practice tinerii “se vor familiariza cu noțiuni de microbiologie, bacterii și organisme, vor fi invățați să identifice grupe de bacterii, vor dezvolta o atitudine responsabilă în raport cu igiena și vor dobândi cunoștințe cu privire la conținutul vaccinurilor”, a transmis coordonatorul Claudia Zbârcea.

Spitalul Pelican Oradea este partener in cadrul acestui proiect, prin intermediul doamnei doctor Adina Budea, medic specialist epidemiolog și al doamnei Angela Pernes, director comercial, asigurând resursele didactice necesare și participând la modulele care se desfășoară in cadrul acestui proiect.

“Aceste module au ca si scop cultivarea deprinderilor practice in vederea formarii unui stil de viata sănătos şi întelegerea beneficiilor unui stil de viaţă sănătos.”, a transmis doamna doctor Adina Budea .

„Interacțiunea elevilor direct cu cadrele medicale din spital reprezintă o punte importantă în dezvoltarea şi orientarea tinerilor precum şi o aplicabilitate a noţiunilor teoretice invăţate in scoală. De asemenea, educaţia medicală este importantă în procesul de educaţie al copiilor şi duce la formarea unei societăţi orientate către un stil de viaţă sănătos.” a comunicat Angela Perneş in calitate de reprezentant al Spitalului Pelican Oradea.

sursa: ADLO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *