Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea, ediția a II-a


Asociația Internanțională ”Euro Foto Art” organizează în parteneriat cu Primăria Municipiului și Clubul Fotorafic ”Nufărul” ediția a doua a Expoziției artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea.

La expoziție pot participa numai artiști fotografi din orașele înfrățite cu Oradea: Debrecen (Ungaria), Linköping (Suedia), Coslada (Spania), Givatayim, (Israel),  Mantova (Italia), Ceyrat (Franta), CAP Montbeliard (Franta), Trento (Italia), Waregem (Belgia), Ivano-Frankivsk (Ucraina) sau membrii Fotocluburilor care au sediul în aceste orașe, cu câte 5 imagini realizate despre orașele lor. Participarea la expoziția internațională este gratuită !

Pe fiecare fișier va fi salvat numele și prenumele autorului, numele orașului respectiv denumirea obiectivulului turistic fotografiat. Imaginile vor fi trimise insoțite de borderoul de participare, prin e-mail pe adresa: eurofotoart@gmail.com până la data de 24 septembrie 2017. Mărimea fişierului trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare minim 3000 de pixeli.

Organizatorii intenționează să editeze un catalog CD sau print. Fiecare artist fotograf care a avut imagini acceptate e curatoriu în cadrul expoziției internaționale va primit un Certificat care va atesta participarea la acest proiect.

Imaginile vor fi selecționate de un curatoriu format din critici de artă și artiști fotografi reputați din Oradea. Expoziția este vernisată în cadrul manifestărilor dedicate Zilei orașului Oradea în 12 octombrie 2017, la ora 12, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea, sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotorafică ”Ștefan Tóth István”.

Organizatorii s-au gândit ca să fie invitat și un artist fotograf reputat din unul din orașele înfrățite. În acest an invitatul de onoare este artistul fotograf Rostyslav Kondrat EFIAP din Ivano Frankivsk (Ucraina), care expune cele mai reprezentative lucrări, la Galeria ”Euro Foto Art”.

După vernisaj expozițiile vor deveni itinerante, urmând să fie vernisate în diferite orașe înfrățite cu Oradea.

Prima ediție a fost vernisată în data de 12 octombrie 2016 la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (România), 31 mai 2017 la Muzeul de Etnografie Regională din Ivano Frankivsk (Ucraina), în cadrul ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Europene și în data de 14 august 2017 la Centru Cultural ”Kölcsey” din Debrecen (Ungaria), în cadrul Festivalului ”Carnavalul Florilor”.

Asociația ”Euro Foto Art”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *