Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția atistului fotograf ungur, Kocsis Csaba, din Berettyouifalu


Galeria ”Studio ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea își așteaptă vizitatorii cu o nouă expoziție de artă fotografică  organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care a fost alcătuită din 42 de lucrări ale artistului fotograf Kocsis Csaba din Berettyóújfalu (HU)

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1959 în orașul  Berettyóújfalu. Inițial a studiat pentru a deveni pădurar, a preferat totuși profesia de invățător, dar a lucrat ca educator, publicist și ziarist. În perioada 1978 – 1986 a fost membru al formației ”Naposcsibe”, în prezent este conducătorul Formației ”Körömvirág”. Din anul1996 este manager cultural în orașul său natal. Din anul 1997 este redactorul revistei ”Bihari Füzetek”. În perioada 2006 – 2014 a fost directorul Bibliotecii Casei de Cultură ”Kossuth Lajos” din Nagyrábé. Din anul 2015 activează din nou în orașul său natal ca expert în educație publică. Cu prietenul său regizează spectacole literare, dar îi place  să cânte versuri melodisioase cu formația ”Körömvirág”. Pe lângă munca lui de fiecare zi scrie drame și romane.

Prima lui expoziție de grafică foto a fost vernisată în anul 2005. Cu mare plăcere prezinta în creațiile sale detalii despre lumea din jur. În Italia a realizat fotografii pentru orașul Porcia, expoziția intitulată „Hévjó berek vízben ázongok…” orașului Berekfürdő, expoziția intitulată ”Kisvárosi anzix” pentru orașul Püspökladány iar expoziția intitulată ”În urma timpului dispărut” a donat locuitorilor din Marghita. Colecția de fotografii grupate sub genericul ”Sárréti Téka” este în proprietatea unei fundații din  Bakonszeg, iar ciclul intituat  ”Szabad-e sírni…” (E permis să plângi…”  sunt expuse la Facultatea de Studii Maghiare de Științe Umaniste și Științe Naturale a  Universității din Ujghorod (UA

În cadrul  expoziției personale intitulată  a ”Kor-kör-kép” sunt prezentate scriitori și poeți contemporani cunoscuți. Prin această  expoziție atât creatorul cât și creațiile sale au devenit mult mai accesibile marelui public. Ciclul intitulat ”Satul meu” a fost vernisat cel mai mult, iar ciclul intitulat ”Casa mea-Țara mea” (”Házam-Hazám”) prezintă portrete de romi. Cea de a 146-a expoziție personală intitulată ”Berlin” a fost vernisată în data de 30 noiembrie 2017 în orașul Berettyóújfalu.

Expoziția personală ”Orașele mele” prezintă orașele preferate ale artistului fotograf  expozant: Arad, Berlin, Debrecen, Eger, Salonta, Nagyszilis, Oradea, Pécs, Porcia, Püspökladány, Sovata și Timișoara, într-un mod mai puțin cunoscut, în care sunt valorificate creații cu efecte de artă plastică.

Vernisajul expoziției va ava loc în prezența autorului marți 05 decembrie 2017, ora 18:00 în Galeria ”Ștefan Vilidár István”, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Publicul prezent va fi salutat de către artistul fotograf  Ștefan Tóth AFIAP președintele Clubului Fotografic ”Nufărul” și a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”

Artistul fotograf și creațiile sale vor fi prezentate de către Lajos Porkoláb, președintele Fundației Colegiului Popular al Județului Hajdu Bihar din Berettyóújfalu. Momentele muzicale sunt oferite de artiștii Alexandrina Chelu și Florian Chelu.

Expoziția oganizată în Anul Sfântului Ladislau, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, rămâne la dispoziția publicului până în 19 decembrie 2017, zilnic între orele 8 – 20 la Galeria din Cetatea Medievală, Corpul C, etajul I, la care accesul este gratuit.

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *