Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziţia de fotografii artistice ”Impresii din China”, la Cetatea Oradea


china2La sfârșitul anului 2016 un grup de artiști din Oradea au avut posibilitatea să participe la lansarea primei ediții a Festivalului Fotografiei Românești în China, organizat de Institutul Cultural Român din Beijing în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”.

Grupul de artiști a fost format din criticul de artă dr. Ramona Novicov și artiștii fotografi Morvay Szabó Edina, Szabó Claudiu (EFIAP) și Tóth Ștefan (AFIAP). Orădenii au susținut la sediul Institutului Cultural Român din Beijing o serie de prelegeri despre arta fotografică din România și au prezentat mai multe digiporame realizate  de artiștii fotografi Szabó Claudiu EFIAP și Ștefan Tóth AFIAP la sediul  institutului și în cadrul recepției oficiale oferită de Ambasada României din Beijing cu ocazia Zilei Naționale a României, la Hotelul ”Marriott” din capitala Chinei.

chin4Pe lângă manifestările prezentate, artiștii orădeni au participat la o serie de deplasări de creație în diferite locuri pitorești ale Beijingului și în împrejurimi. A fost alcăuită o expoziție din 100 fotografii artistice mărite la un nivel tehnic deosebit în atelierele sponsorului Asociației ”Euro Foto Art”  – ”Cosmos Foto” Brașov.

Publicul descoperă mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: portrete, eseuri, socio-fotografii, reportaj artistiv, peisaje, street, nuduri, imagini arhitecturale de calitate.

Vernisajul expoziţiei are loc vineri, 3 martie 2017, la ora 18, la Galeria Euro Foto Art, în prezența autorilor.

Cuvântul de salut de la vernisaj îi revine doamnei Angela Lupșea, directorul interimar al Muzeului cetății și orașului Oradea.

Fotografiile expuse sunt prezentate de autorii lor, iar expoziția estechina5 vernisată de artistul fotograf Ştefan Tóth (AFIAP), Preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Momentele muzicale sunt oferite de artistul Thurzó Sándor József (violă), care va interpreta mai multe compoziții ale creatorilor din China.

Noua expoziție organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai și Clubul Fotografic ”Nufărul” rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii martie  2017, între orele 8 – 19.

Asociaţia „Euro Foto Art”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *