Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”In Memoriam Constantin Dancoglu”, expoziție de artă fotografică, la cetate


Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea îi invită pe cei care l-au cunoscut pe artistul Constantin Dancoglu (EFIAPb) să participe la vernisajul expoziției organizată  în amintirea reputatului artistului fotograf trecut în eternitate, în data de 12 mai 2017, care va avea loc în Cetatea Medievală Oradea.

Artistul fotograf  Constantin Dancoglu EFIAPb s-a născut în anul 1948 și a fost absolventul Facultății de Electrontehnică, promoția 1970. La 10 ani după absolvirea Facultății a devenit membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, după absolvirea cursului de tehnică și artă fotografică organizat de  cunocutului Fotoclub Orădean.

În anul 1985 a făcut parte din conducerea Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, iar în perioada 1991 – 2004 a îndeplinit  funcția de consilier general al cunoscutului Fotoclub Orădean. În anul  1980 a devenit membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România, care în anul 2008 i-a acordat titlul de ”Maestru în arta fotografică”. În anul 2001 Federația Internațională de Artă Fotografică (FIAP) îi acordă titlul de artitist  (AFIAP), în anul 2004 titlul de excelențe (EFIAP), iar anul titlul EFIAPb. Din anul 2011 este deținătorul titlului onorific de 3 * acordat de Societatea Americană de Fotografie (PSA).

Din fotografiile sale au fost organizate peste 30 de expoziții personale de artă fotografică, respectiv peste 80 de expoziții de grup vernisate  în mai multe țări Europene, Noua Zeelendă, Brazilia și China. Cu lucrările sale a obținut zeci de premii, medalii, plachete și mențiuni la diferite Saloane naționale și internaționale de artă fotografică. Un proiect deosebit care a stat aprope de sufletului  lui (realizat îmreună cu artistul fotograf Petrila Gheorghe EFIAP) a fost Expoziția de artă fotografică  intitulată ”Sufletul satului Românesc”, care a fost vernisată în zeci de săli de expozții din România, R. Moldova și Ucraina.  Pentru meritele sale deosebite a fost declarat membru de onoare a diferitelor Fotocluburi din mai multe țări Europene și Brazilia, printre altele și al Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea.

Vernisajul expoziției alcătuită din cele 42 de fotografii alb-negru și color, are loc miercuri 1 noiembrie 2017, la ora 18, la Galeria ”Ștefan Vilidár István”, Corpul C, etajul I. la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Gazda evenimentului va fi artistul fotograf Ștefan Tóth (AFIAP), președinte-fondator al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. Fotografiile expuse vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József. După vernisaj participanții la eveniment vor fi invitați la o proiecție de digiporamă care  va prezenta pe artistul fotograf Constantin Dancoglu (EFIAPb).

Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, sub patronajul Asocației Internaționale ”Euro Foto Art” rămâne la dispoziția publicului până la data de 15 noiembrie 2017, zinic între orele 8 – 20.

 

Clubul Fotografic ”Nufărul”  Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *