Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziții de fotografii, pictură și sculptură în lemn, la cetate


Asociația Internațională ”Euro Foto Art”și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, vernisează penultima expoziție, din anul Sfântului Ladislau.

La Secția de Istorie sunt expuse două sculpturi în lemn, pe șevalete o selecție de 42 de picturi, grafice și acuarele realizate de artiști plasici reputați din Canada, Slovacia, Ungaria și Ucraina, care au participat la taberele de creație organizate în localitatea Jebuc (județul Sălaj) de Fundația ”Stars” din Cluj Napoca. Creațiile expuse prezintă peisaje deosebite, portrete, tradiții și porturi populare maghiare respectiv naturi statice.

Vernisajul expoziției de pictură are loc în prezența conducerii Fundației ”Stars” din Cluj Napoca miercuri 20 decembrie 2017, la ora 17.

Creațiile expuse sunt prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă și de publicistul Aladár Szilágyi.

De la ora 18 are loc la Galeria ”Ștefan Vilidár” de la Cetatea Oradea  vernisajul expoziției de artă fotografică intituată ”Jebuc 2017”.

Cu această ocazie sunt expuse 42 de fotografii color realizate cu ocazia taberei de creație organizată în acest an, de artiștii fotografi: Bánházi Gyöngyi (Marghita), Essig Kacsó József junior și senior și  Vas Géza (Cluj Napoca), Gardó Zoltán și Kiss László (Oradea),  Mészáros Ödön (Budapesta), Moldován Mihály EFIAPs (Săcele), respectiv Németh Ferenc AFIAP (Vulcan).

Momentele muzicale ale ambelor vernisaje vor fi susținute de corul Grupul vocal popular de tineret din Jebuc și de artistul Csongor Nagy (chitară/voce).

Cele două expoziții organizate de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în partenerat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Clubul Fotografic ”Nufărul” rămândeschise publicului până în 16 ianuarie 2018, zilnic între orele 8 – 20.

Asociația ”Euro Foto Art” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *