Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția personală a artistului fotograf Kajtár Tibor (Ungaria)


Conducerea Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie și turiștii care vizitează municipal nostru, o nouă expoziție de artă fotografică organizată în Galeria Studio ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea (Corpul C, etajul 1). De această dată pe simezele Galeriei (înaugurate în data de 12 aprilie 2017), vor fi instalate  42 de fotografii ale artistului fotograf Kajtár Tibor, membru al Fotoclubului ”Tiszavirág” din Szolnok  (HU) și totodată membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1948, în localitatea Tamási, județul Tolna  (HU), care după 47 de ani de activitatea neîntreruptă în domniul tehnici a devenit  pensionar de doi ani. În tinerețe a avut o preocupare spre de arta plastică, a pictat și a realizat mai multe grafici, care au fost prezentate în cadul unor expoziții personale.

O schimbare în viața lui a apărut cu ocazia primului  loc de muncă (care de devenit și ultimul), perioadă în care a picat și când s-a cunoscut un grup de artiști fotografi, după care a apucat să fotografieze. Noua sa preocupare l-a ajutat apropierea lui spre subiecte mediative ca peisajul, detalii fine, jocul de lumini și umbre, abstractul. În mod ciudat în ultimii an început să imortalizezi și oamenii, multe din ele fotografiate în diferite regiuni ale României.

Aceste subiecte creative au devenit cele mai peferate de mine în ultima perioadă de timp. Consider faptul că în lumea noastră accelerată, dacă în câte o imagine realizată se reflectă ordinea și a liniștea, a meritat să realizezi o fotografie artistică. În opinia mea dacă  privitorul se oprește în fața exponatelor mele și care astfel a găsit o liniște de un minut, acest lucru a devine un mare cadou pentru mine” susține artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției organizate sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va avea loc vineri, 13 aprilie 2018, la ora 18, în prezența autorului, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două organizații fotografice cu sediul în Oradea, care va prezenta și fotografile expuse. Momentele muzicale vor fi oferite de către reputatul și cunoscutul artist de violă Thurzó Sándor József.

Noua expoziție rămâne la dispoziția vizitatorilor până la data de 26 aprilie 2018, zilnic între orele 8 – 20.

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *