Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziție de fluturi tropicali vii, la ERA Park Oradea


ERA Park îți dă… aripi, la propriu! Reprezentanții centrului comercial din Calea Aradului aduc în fața bihorenilor o expoziție spectaculoasă de fluturi tropicali vii.

O lume plină de culori și gingășie se va deschide sub cupola complexului în perioada 23 septembrie – 6 octombrie, prezentând nu mai puțin de peste 150 de fluturi vii, originari din America de Sud și Asia.

Exponatele sunt aduse de Casa Fluturilor Praid, din judeţul Harghita, primul aşezământ permanent de fluturi din România, unde micile făpturi sunt crescute într-un cadru special, într-o clădire în care au propriul lor „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, completat de un mic lac şi o alee circulară.

Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției”, graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae) precum si fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc mereu, sunt câteva dintre atracțiile ce vor putea fi admirate la ERA Park. Începând de duminică, expoziția de fluturi tropicali vii poate fi vizitată zilnic, între orele 9-19, la ERA Park Oradea, iar intrarea este liberă pentru toată lumea!

„Fluturii noştri ajung la noi din fermele de fluturi din America de Sud, Asia şi Africa sub formă de crisalide. După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde după câteva zile, în funcţie de specie, deja transformaţi din omizi, văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. În fiecare an, în lunile calde, casa de fluturi poate fi vizitată. Se pot observa, în acelaşi timp, mai multe sute de exemplare reprezentând 8-9 specii de bază şi 6-7 specii schimbătoare, metamorfice. Fiindcă durata de viaţă a fluturilor este de numai câteva săptămâni, la înlocuire suntem atenţi ca în continuu să prezentăm specii noi, având grijă ca vizitarea acestor specii să servească drept pretext pentru revenire”, transmit proprietarii Casei Fluturilor.

Cei care vor trece pragul vor putea rămâne cu o amintire, pentru ei sau pentru cei dragi, avînd la dispoziție standuri cu suveniruri, cu convingerea că, de la ERA Park, chiar poți să-ți iei de toate. Inclusiv… aripi!

Andrea Stan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *