Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziţie Internațională de artă fotografică, ultima din acest an


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a pregătit ultima expoziție de artă fotografică care urmează să fie vernisată în acest an în Muzeul Cetății și Municipiului Oradea. De această dată pe simezele Sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István”vor fi expuse 160 de fotografii alb-negru și color realizate de artiștii fotografi din 31 de Organizații partenere ale Asociației ”Euro Foto Art” din mai multe țări Europene și din Asia.
Este de remarcat faptul că fiecare Organizație Parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” a fost invitată să participe doar cu o colecție de 5 imagini reprezentative. În fiecare an organiztorii manifestării s-au gândit să fie invitat de onoare câte o Organizație Parteneră. În acest an invitații de onoare sunt membrii Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea, care în acest an a aniversat 40 de ani de existență.
În cadrul expoziției internaționale vor fi expune imaginile artiștilor fotografi din Organizațiile partenere din Europa din Cehia, Croația, Serbia, Slovacia, România, Federația Rusă, Ucraina și Ungaria. Din Asia vor fi expuse imaginile artiști fotografi din China și Japonia.
Din România vor fi prezenți în cadrul Expoziției internaționale cu creațiile lor artiști fotografi din Oranizațiile partere: Fotocluburile ”Stars” din Cluj Napoca, ”Helios” Marghita, ”Marx József” Târgu Mureș, Grupul Fotografic ”Târgoviște”, ”Foto Studio Iris” Gheorgheni, ”Dunărea de Jos” Galați, ”Vasile Vénig László” Carei, Asociația ”Bucureștiul meu drag” București, ”Alutus” Slatina (Olt), ”CloseUp” București, ”Floarea de Colț” Râmnicu Vâlcea, ”Prisma” Miercurea Ciuc, ”EKE Kolozsvár” Cluj Napoca, Clubul de Fotografie a Medicilor București, ”Calderon” București, și ”Mircea Faria” Craiova.
Publicul va putea descoperi în cadrul expoziției internaționale o serie de genuri ale artei fotografice cum ar: portrete, eseuri, socio-fotografii, arhitecturale, peisaje și umoristice. Bine înțeles aceste genuri sunt abordate prin diferite forme și idei generoase.
Vernisajul expoziției internaționale va avea loc vineri, 16 decembrie 2016, la ora 17, în sălile de expoziții temporare ale ”Colecției de tehnică și artă fotografică Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie a Fotografiei Orădene a Muzeului Cetății și Orașului Oradea”, la care organizatorii invită pe toți iubitori fotografiei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de doamna Angela Lupșa, director intermediar a Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă, iar despre iniativa organizării acestei expoziții inedite va vorbi artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.
Expoziția internațională organizată de Asociația ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Cetății și Muzeului Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, după care va deveni itinerantă, urmând a fi prezentată în mai multe țări. În paralel Editura ”Euro Foto Art” va edita în viitorul apropiat o digiporamă cu imaginile expuse urmând ca aceasta să fie prezentate la toate Organizațiile Partenere din Europa și Asia.

Asociaţia „Euro Foto Art”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *