Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Premiile Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Bihor, ediția a II-a


„A fi jurnalist nu este doar o meserie, e un mod de a fi ca om”, a spus Dan Simai, marele câștigător al Galei UZP Bihor 2024, care a reunit maeștri ai vorbelor de adevăr.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști Bihor a premiat 10 membri ai redacțiilor de știri locale, purtători de cuvânt, fotografi și cameramani, în a doua ediție a galei, desfășurate miercuri 3 aprilie la Casa Tineretului din Oradea. Ziaristul anului a fost desemnat Dan Simai, alias „Stixu”, de la redacția Bihoreanul, care a spus: „A fi jurnalist nu este doar o meserie, e un mod de a fi ca om”.

Gala a fost prezentată de fosta jurnalistă Digi 24 Oradea, Oana Mudura, și de directorul săptămânalului Bihoreanul, Mircea Chirilă, asistați de Șerban Carțiș, președintele UZP Bihor. La eveniment au participat majoritatea profesioniștilor din redacțiile locale, foști colegi de breaslă, prieteni, artiști, membri ai comunității oamenilor de afaceri din Oradea și reprezentanți ai unor instituții publice locale.

Momentele decernării premiilor au fost intercalate cu cele artistice. Pe scenă au urcat muzicienii Filarmonicii de Stat, Ioana Dascălu, la vioară, și Victor Sandu, la violoncel, de la Centrul de cultură al județului Bihor – Școala Francisc Hubic – Ana Rotar, care a interpretat „Inimă, nu fi de piatră” și  Malec Esther, cu „Burlesque”, sub coordonarea prof. Lăcrimioara Deac, Qvartetul Șura Ușorilor din Căbești, Magicienii Bianca și Eduard, de la Ars Nova – dansatorii Mara Luncan și câștigătorul ediției 12 a emisiunii „Românii au talent” Darius Mabda, coordonați de maestrul emerit al sportului Teodora Lăzuran, Călin Pop și Marius Pop, de la Celelalte Cuvinte, și Alex Ardelean, la pian.

Juriul – format din reprezentanți ai unor redacții locale, oameni de cultură și specialiști – a decis ca marele premiu, „Jurnalistul anului 2023”, să-i revină lui Dan Simai, de la Bihoreanul.

„Pentru mine 2023 a fost un an cu provocări, dar cu ajutorul colegilor de la Bihorealul și al familiei am trecut peste. Și 2024 este un an provocator, dar convingerea mea este că într-un fel sau altul o să trecem peste. Putem duce! Până la urmă, a fi jurnalist nu este doar o meserie, e un mod de a fi ca om”, a spus „Stixu”.

Premiul pentru cel mai bun purtător de cuvânt i-a revenit lui Florin Budea, de câțiva ani „imagine” a Universității din Oradea, jurnalistul de limbă maghiară al anului 2023 a fost declarat Pengö Zoltán, de la maszol.ro, Szilágyi Loránd a fost premiat pentru activitatea sa de fotograf al redacției Bihoreanul, ca jurnalist radio a fost distins Florin Mihalca, Radio Transilvania. Recompensa pentru jurnalism de investigație i-a fost acordată, Laurei Gal, ca operator TV Sebi Bei, Kanal D, premiul pentru jurnalistul de presă scrisă i-a revenit Adrianei Totorean, Bihoreanul, iar pentru jurnalism de televiziune, Nicolae Nistoroiu, corespondent TVR, premiul pentru jurnalistul online a revenit Veronicăi Bursașiu, bihorjust.ro. Gala UZP 2024 a acordat și un premiu special, împărțit de Cristina Ghilea și Georgiana Anghel, Jurnal bihorean, care recent, după ani mulți de activitate, au decis să părăsească redacția.

Fără sponsori, Gala UZP nu ar fi fost completă:

Casa Tineretului – Fundatia Romana de Tineret
Sinton – STAGEPRO EVENTS
Valtryp  – sponsor principal
Hotel Continental
Restaurant Piața 9
Cofetăria Flavours
Cramele- Familia Darabont
Hotelul Perla din Baile 1 Mai
Bersnova
Barosan Cash & Carry
The Blooms Bistro & Cafee House
Brutaria Adoni
Restaurant Coloseum
MediaDil srl
Koolt Communications srl
Durans Press srl
European Food Internațional
Pro sport srl
Impress Media srl
Filarmonica de stat Oradea
Voluntarii Teatrului Regina Maria

Echipele de marketing ale redacțiilor săptămânalului Bihoreanul, Jurnal Bihorean și jurnaliști, membri UZP care s-au implicat în promovarea evenimentului: Dan Ille, Doina Bumbu, Viorel Orbai, Oana Mudura, Ovidiu Pop și  Florin Budeu.

Vezi mai jos Gala UZP!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *