Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Gâlcevile din Chioggia | O comedie pentru întreaga familie


Teatrul Regina Maria din Oradea vă invită la premiera Trupei Iosif Vulcan „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, regia artistică Șerban Borda, care va avea loc duminică, 8 mai, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Carlo Goldoni (25 februarie 1707, Veneția – 6 februarie 1793, Paris) este considerat fondatorul comediei realiste italiene, fiind dramaturgul care a revitalizat forma dramatică consacrată a commedia dell’arte italiană, prin înlocuirea figurilor mascate cu personaje mai realiste, acțiunea evaziv structurată și adesea repetitivă, cu intrigi bine construite și farsa sa previzibilă cu un nou spirit plin de umor și spontaneitate.

Gâlcevile din Ghioggia este o comedie în trei acte, care aduce în prim-plan viața a două familii de pescari dintr-un sat venețian, între care se iscă un conflict ce pornește de la o serie de încurcături și neînțelegeri amoroase. Modul în care evoluează intriga, încercările de reconciliere, șiretlicurile, limbajul, relațiile dintre personaje creează situații de un comic savuros, dar reușesc să surprindă un tablou de un realism profund.

Regia spectacolului este semnată de actorul Șerban Borda, decorul este realizat de Răzvan Chendrean, iar costumele de Mădălina Baciu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Andrian Locovei (Toni), Gabriela Codrea (Pasqua), Anca Sigmirean (Lucietta), Răzvan Vicoveanu (Titta Nane), David Constantinescu (Beppe), Petre Ghimbășan (Fortunato), Mirela Niță Lupu (Libera), Lucia Rogoz (Orsetta), Mihaela Gherdan (Checca), Ciprian Ciuciu (Vicenzo), Eugen Neag (Toffolo), Alexandru Rusu (Isidoro), George Dometi (Portărelul) și Șerban Borda (Canocchia), cu participarea voluntarilor: Kiss-Roth Samuel, Ștefana Dușe, Gyori Isabela și Crișan Ștefania-Riana. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub opt ani.

Pentru premieră sunt vândute deja toate biletele, însă mai puteți achiziționa pentru următoarea reprezentație, programată duminică 29 mai, de la ora 19:00, la Sala Arcadia, de la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00), online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Sala Arcadia, în limita locurilor disponibile.

Florina Dometi
secretar literar
0752 598 805
Ramona Nemeș
secretar artistic
0747 314 263
Teatrul Regina Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *