Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Gojko Pijetlovic, real câștig pentru echipa de polo pe apă, CSM Digi Oradea


Gojko Pijetlovic a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de polo 2017.

Competiția a făcut parte din cadrul unui eveniment mai amplu – Campionatul Mondial de natație, ajuns la cea de-a 17-a ediție. Acesta s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, între 14 și 29 iulie 2017.

În finala mică, naționala Serbiei a reușit să treacă peste eșecul suferit în compania Croației, scor 11-12, din penultimul act. Astfel, cu Pijetlovic titularizat între buturi, sârbii au depășit Grecia cu scorul de 11-8, în finala mică a competiției din metropola maghiară.

Pijetlovic a jucat în cinci partide ale echipei naționale a Serbiei. Este vorba despre două din cele trei partide în faza grupelor, respectiv cele trei jocuri eliminatorii – sferturile de finală, semifinalele și finala mică. Serbia a câștigat cinci din cele șase partide disputate, iar Gojko a evoluat în fiecare dintre ele, titularizat fiind în meciul pentru locul 3.

El a bifat câte 16 minute de joc în două partide din faza grupelor, iar în cel de-al III-lea nu a jucat. De asemenea, a apărat poarte Serbiei câte opt minute în sferturile de finală și semifinale, respectiv 32 minute (integralist) în confruntarea cu Grecia, pentru medalia de bronz. Așadar, Pijetlovic a contabilizat 80 minute de joc la acest eveniment.

Cariera lui Pijetlovic cuprinde un titlu olimpic (2016) și un bronz (2012), două titluri mondiale, două europene și nouă trofee de Liga Mondială. Pe lângă medaliile de aur, el a strâns și alte clasări pe podium la cele mai importante evenimente din poloul european și mondial. Toate apărând poarta Serbiei.

În vârstă de 33 ani, Pijetlovic are deja trei sezoane la activ alături de CSM Digi Oradea. El este unul dintre cei mai longevivi componenți ai echipei antrenate din această vară de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

Adrian Micinic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *