Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Handbaliștii de la CSM Oradea domină Divizia A, Seria Vest


Handbaliștii de la CSM Oradea domină cu autoritate ediția actuală a campionatului Diviziei A, Seria Vest, iar acest lucru a fost reflectat sâmbătă și în derby-ul campionatului, pe care l-au susținut la Tg. Jiu, cu ocupanta poziției secunde și principala contracandidată la câștigarea seriei, formația locală CSU „Constantin Brâncuși”.

Deși i-au întâlnit pe gorjeni chiar la ei acasă, iar aceștia erau dornici de revanșă, după eșecul din tur de la Oradea, echipa bihoreană, pregătită de Sebastian Tudor și George Tăutu, și-a dovedit încă o dată supremația, demonstrând că nu întâmplător a acumulat numai victorii până acum în campionat. Astfel, orădenii s-au impus pe terenul rivalilor la o diferență de șapte goluri, cu scorul de 38-31, după ce la pauză conduceau și mai clar, cu 22-12.

Handbaliștii bihoreni au obținut, astfel, o victorie de prestigiu chiar pe terenul principalei urmăritoare, după un meci pe care l-au controlat cu multă autoritate.

De menționat însă că partida mai avea o miză deosebită numai pentru gazde, care riscau să piardă și locul secund în clasamentul seriei, în urma acestei înfrângeri. Pentru echipa orădeană a fost doar o confruntare de orgolii, în condițiile în care ea era deja matematic câștigătoarea seriei, încă dinaintea acestui meci, dar și dorința de a rămâne cu punctaj maxim. Totuși, CSM Oradea și-a respectat însă blazonul și a jucat cu toată determinarea, administrându-le gazdelor o adevărată lecție de handbal.

Principalul marcator al echipei orădene a fost de această dată Tudor Botea, autor a 12 goluri. Acesta a avut însă și o evolușie foarte bună.

După acest meci, CSM Oradea și-a trecut în cont cea de 17-a victorie din tot atâtea jocuri disputate și este lider detașat, acum cu un avans de 15 puncte față de formația gorjeană.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *