Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

In Memoriam: Cornel Stelian Rusu, vocea prieteniei fără de sfârșit


Mi-a fost dat, chiar din primele zile ale anului nou 2019, să primesc vești îndoliate, cutremurătoare. Secera morții a mai făcut o victimă. S-a stins din viață, în amiaza zilei de 7 ianuarie, un prieten drag, Cornel Teodor Stelian Rusu, personalitate de seamă a Radioului teritorial Craiova, vocea cea mai ascultată a Olteniei.

Cornel Rusu s-a născut în judeţul Olt, din care mă trag și eu, a copilărit în Vâlcea, iar din anul 1991 locuieşte în Craiova, prin căsătoria cu un reputat om de cultură și strălucită scriitoare, prof. univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin. Mai bine de douăzeci de ani, cel care astăzi ne privește din Ceruri şi-a dedicat viaţa studioului de Radio Oltenia Craiova, apogeul atingându-l în momentul în care i s-a încredințat funcţia de director adjunct al acestui post teritorial.
Absolvent al Facultăţii de Litere, omul de radio şi-a început activitatea profesională în 1968, când a predat, ca profesor, limba şi literatura română. Între 1975-1980, a fost director al Casei de Cultură din Râmnicu Vâlcea, ca apoi, timp de zece ani, până în 1990, să activeze în cadrul Direcţiei pentru Cultură a judeţului Vâlcea.
Activitatea de vârf a lui Cornel Rusu s-a împlinit la Radio România Oltenia Craiova, postul regional al Radiodifuziunii Române. Vocea sa caldă a intrat în mii de case din Craiova și din întreaga Oltenie, la noi, în Râmnicu Vâlcea și în Oltenia de sub Munte, în localităţi din Argeş, Giurgiu şi Teleorman, în nord-vestul Bulgariei şi în Valea Timocului sârbesc, radioul craiovean fiind lider de piaţă al audienţei și principala sursă de informaţie credibilă despre România şi străinătate în această mare parte a ţării.
Vocea prieteniei fără de sfârșit a lui Cornel Rusu s-a stins, dar flacăra ei vie continuă să ne lumineze sufletele, amintindu-ne de un om drag, meșter în mânuirea vorbei, metaforei și cuvântului.
Ne despărțim de un prieten drag, rugându-ne bunului Dumnezeu să-l așeze în dreapta Sa.
În aceste clipe grele prin care treci, să nu uiți, dragă prietenă Gabriela, că eu, împreună cu soția, suntem alături de tine. Sincere condoleanțe tuturor celor dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *