Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În România, familia este în mare pericol și se îndreaptă spre persecuție creștină


La  Primăria Oradea, în Sala „Traian Moșoiu”, Coaliția pentru Familie organizează  joi, 27 septembrie 2018, ora 16,30, conferința și dezbaterea civică cu ocazia Referendumului din 6-7 Octombrie 2018. 

Participă reprezentanți ai cultelor, partidelor politice și alți susținători ai demersului de modificare a Constituției României Art. 48, Al.1. Prin această adunare publică dorim să vă punem la dispoziție informații cu privire la demersul de modificare a Constituției și argumente pentru mobilizare la Referendum pe data de 6 și 7 Octombrie 2018.

Familia stă la baza societății și este una dintre instituțiile fundamentale ale civilizației umane.

Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educării generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, familia asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești, care au la baza lor familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie, sunt transferate noilor generații. Acest rol primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei României are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor: al statului, al instituțiilor sale specializate, al asociațiilor de familii și al altor ONG, al cultelor religioase și al cetățenilor, în fața tendinței societății moderne de a-i diminua importanța, de a degrada conceptul de familie.

Familia, constituită prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este, din punct de vedere sociologic, un grup social format din membri legați prin relații de căsătorie, de sânge sau de adopție și îndeplinește, pentru membrii ei și pentru societate mai multe funcții: de procreare, de îngrijire și protecție, psiho-afectivă, de socializare, de reglare a moralității, economică.

În România, ca și în alte țări, FAMILIA este în pericol:

  • Se resimte efectul negativ al declinului familiei la nivelul întregii societății, prin scăderea demografică, îmbătrânirea populației, lipsa forței de muncă în multe domenii.
  • Încetinește dezvoltarea economică și socială, este chiar primejduită continuitatea etnică și culturală a poporului român. Se diminuează contribuțiile la bugetul de stat, apar dificultăți de finanțare a sistemului de pensii, a serviciilor sociale dar și a sistemelor de sănătate și educație.
  • Se estompează rolul familiei în societate, scade prestigiul ei, se devalorizează conceptul de familie.
  • Este pusă în pericol transmiterea modelelor culturale, a limbii, culturii și tradițiilor poporului român către generațiile viitoare.
  • Asistăm la un atac nedrept dar concertat împotriva credinței și liberații de conștiință.
  • Persecuția împotriva creștinilor practicanți a atins cote alarmante atât în țările anticreștine dar și în țările pretins democratice.
  • România se îndreaptă spre o nouă perioadă de persecuție creștină. Atacurile mediatice împotriva bisericii și creștinilor practicanți au ajuns la cote alarmante.

Coaliția pentru Familie organizație civică neafiliată politic sau religios, apără dreptul fiecărui cetățean de a beneficia de protecția legii atât pentru construirea familiei cât și pentru continuarea practicării valorilor credinței și culturii creștine.

Dorim ca la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 să participe mai mult de 160.000 de bihoreni și cel puțin 6.000.000 de români indiferent de religie, naționalitate, sau apartenența politică.

sursa: Coaliția pentru familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *