Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În șanțul cetății vor fi amenajate parcări pentru autoturisme


Începând din anul 2018, Primăria Oradea a trecut de la simpla amenajare a unor spații de parcare între blocuri la adevărate proiecte de regenerare urbană, fie prin reconfigurarea unor zone de locuit, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate.

„În șanțul Cetății, în zona din spatele sediului Poliției Rutiere, care este o zonă aglomerată, vom amenaja spații de parcare pe soluția convenită cu asociațiile de proprietari. În acest sens am avut o întâlnire cu cetățenii din zonă, urmând ca la sfârșitul lunii iulie să înceapă lucrările de amenajare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Înainte de începerea lucrărilor, construcția dezafectată existentă în această zonă a fost achiziționată în urma unei hotărâri a Consiliului Local, fiind demolată.

Realizarea obiectivului “Lucrări pentru siguranța circulației – Șanțul Cetății” se va derula pe parcursul a trei etape, pe o perioadă de maximum 3 luni, începând cu sfârșitul lunii iulie.

Lucrările vor fi realizate de SC Drumuri Bihor SA, prin Programul de întreținere, reparații străzi și trafic rutier în municipiul Oradea și vor cuprinde în principal următoarele:

  • Amenajarea de spații de parcare, aproximativ 150 de locuri;
  • Reabilitarea carosabilului, prin refacerea zonelor deteriorate și în final așternerea unui strat de asfalt, cu protejarea spațiilor verzi și a arborilor din zonă;
  • Asigurarea colectării și scurgerii apelor meteorice de pe platformele amenajate;
  • Asigurarea iluminatului public.

Termenele propuse pentru lucrări sunt informative. Corelat cu condițiile climatice și respectiv cu eventualele lucrări de intervenții la rețelele de utilități din zonă, aceste termene vor putea suferi modificări.

sursa: infooradea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *