Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Înconjurul lumii în 3 ore, cu voluntari de la AISEC Oradea și din alte 15 țări


„Global Village” are loc sâmbătă, 12 august, începând cu ora 16, sub cupola Centrului comercial ERA Park Oradea. Evenimentul se desfașoară sub forma unui targ multicultural în cadrul căruia vizitatorii au ocazia să întâlnească tineri voluntari din peste 15 țări, precum: Azerbaidjan, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Egipt, Grecia, Hong Kong, Iran, Maroc, Pakistan, Portugalia, Polonia, Taiwan, Turcia.

În deschiderea evenimentului, participanții pot să interacționeze cu voluntarii, să afle povești autentice din fiecare cultură, să-și scrie numele într-o altă limbă cu tușuri tradiționale, să se tatueze cu henna (vopsea organică), să vadă obiecte și haine tradiționale și să deguste mâncare specifică fiecărei țări.

A doua parte a evenimentului este mai dinamică și constă dintr-un spectacol, cu momente artistice (dansuri, cântece, scenete, tradiții, obiceiuri) specifice fiecărei culturi, pregătite de voluntarii internaționali și elevii cărora le-au fost îndrumători pe perioada cursurilor în limba engleză. La finalul evenimentului are loc o horă românească, pentru a încheia în mod plăcut și armonios coeziunea a 16 culturi, într-un singur proiect.

Evenimentul este organizat cu ocazia finalizării cu succes a ediției a III-a a proiectului educațional-cultural „Discover”, la care au participat aproximativ 1000 de elevi din clasele P – VIII, reprezentând 7 școli orădene și 2 (Sânmartin, Sântandrei) din Zona Metropolitană Oradea.

Astfel prin ”Global Village”, AISEC Oradea crează din nou, o atmosferă multiculturală, cu impact pozitiv în comunitatea orădeană.  

Andreea Stan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *