Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Înțelepciunea” lansată la Cetatea Oradea


Miercuri, 20 martie, a avut loc, la Cetatea Oradea, lansarea cărții „Hochma – înțelepciunea în cărțile esențiale ale Vechiului Testament”, autor Claudiu Cristian Damian, volum care a văzut lumina tiparului la Editura Presa Universitară Clujeană a Universității Babeș-Bolyai.

Evenimentul s-a bucurat de o prezență numeroasă, sala dovedindu-se neîncăpătoare pentru numărul mare de invitați. Autorul cărții, Claudiu Cristian Damian, este profesor de religie și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor. În deschiderea manifestării, a avut loc o prezentare video despre semnificația copertei cărții. Părintele Miron Erdei, fostul profesor al autorului, de la Facultatea de Teologie din Oradea, a continuat cu amănunte despre studiile lui Claudiu Cristian Damian. „După ce l-am pregătit la Oradea l-am transferat, mai departe, la iubitul nostru coleg, Ioan Chirilă”, a declarat părintele conf. univ. dr. Miron Erdei. Autorul cărții a studiat la Universitatea din Oradea Teologie Pastorală și Psihologie, iar apoi a urmat studiile de doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. 

La evenimentul de lansare a fost invitat și pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeş-Bolyai, care a avut o scurtă cuvântare despre înțelepciune, tema cărții. „Să aveți înțelepciune și răbdare să o citiți pe toată”, încheie Ioan Chirilă. În final, a luat cuvântul autorul, Claudiu Cristian Damian, oferindu-ne mai multe detalii despre carte și cum a ajuns să studieze despre acest subiect, explicații despre coperta acesteia și semnificația din spatele imaginii. „Am stat două săptămâni, mă uitam pe pereți, nu știam de unde să încep”, mărturisește acesta. A continuat cu câteva paragrafe din carte, ghicitori și texte umoristice înțelepte, încheind cu o maximă despre înțelepciune: „Înțelepciunea este iubita iubitelor, maximele sunt florile înțelepciunii, așadar, să lăsați să cadă nectarul florilor înțelepciunii în inimile voastre”.

Rebeca Opriș, studentă la Facultatea de Jurnalism, anul I

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *