Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Intervenția promptă a doi jandarmi, aflați în timpul liber


Primul caz s-a petrecut în seara zilei de 19 decembrie, în apropriere unei piețe agroalimentare din municipiul Oradea. Camaradul nostru, Ionuț a observat cum din buzunarul unui copil a cazut o bancnota de 50 lei, iar un bărbat care se afla în spatele lui a luat-o și a bagat-o în buzunar.

Atenționat de către colegul nostru să-i înapoieze minorului suma pierdută, acesta a refuzat, nerecunoscând gestul făcut.

Nici măcar lacrimile copilului de 13 ani nu l-au înduplecat pe bărbat, ci doar patrula de poliție sosită la fața locului.

După ce jandarmul le-a indicat buzunarul in care barbatul a introdus banii, acesta a recunoscut și i-a înapoiat banii copilului.

Al doilea caz s-a petrecut o seară mai târziu, in cartierul Ioșia din Oradea.

Camaradul Alexandru ii promisese copilului că vor merge împreună la concertele pregătite cu ocazia Târgului de Crăciun din Oradea.

După ce a plecat cu mașina din fața casei, aproape de capătul străzii a observat o mașină oprită în mijlocului drumului, cu farurile aprinse, îndreptată în direcția lui de mers, ale cărei portiere erau deschise.

Înaintând către aceasta, a observat două persoane intrând rapid in mașina. Drumul fiind blocat de către colegul nostru, aceștia au dat în marșarier, cu dorința vădită de a părăsi cât mai repede locul respectiv.

Având o experiență de peste 10 ani in compartimentul de prevenire și combatere a criminalității, jandarmul și-a dat seama din comportamentul lor că sunt indicii temeinice că aceștia ar fi putut comite o faptă antisociala.

Jandarmul a sunat de urgență la 112, indicând marca mașinii, numărul de înmatriculare și direcția de deplasare.

Revenind în locul de unde cei doi se urcaseră în mașină, a observat că mașina vecinului avea geamul din stânga spate spart, moment în care a sunat din nou la 112, indicând și acest fapt.

Ajuns la Târgul de Crăciun, după nici 10 minute a fost sunat de către colegii de la poliție, spunându-i că cei doi suspecți au fost interceptați în trafic și este așteptat la sediul Politiei Municipiului Oradea pentru a da mai multe detalii despre eveniment.

Compartimentul de Informare, Relaţii Publice al IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *