Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Intervenție ABA Crișuri pe râul Ier, la Diosig, împotriva inundării serelor de legume


Datorită precipitațiilor însemnate din ultimele 10 zile, in localitatea Diosig, nivelul apei din canalele de desecare a crescut semnificativ amenințâd serele și culturile localnicilor. În aceste condiții, deși nu a fost vorba de o revărsare a râului Ier, primăria Diosig a solicitat ajutor din partea ABA Crișuri.

Astfel, începând de miercuri dimineața, 4 aprilie, până joi dimineața, timp de 24 de ore, echipa de intervenție din cadrul A.B.A Crișuri a pompat apă din canalul de desecare în râul Ier.

Deși inundațiile din canalele de desecare nu sunt obiectul nostru de activitate, A.B.A Crișuri nu a rămas indiferentă la solicitarea autorității locale. Prin urmare, cu ajutoril a nouă angajați ABA Crișuri am reușit să mobilizam o pompă de evacuare cu debit de 9mc/minut precum și echipamente de iluminat intrucât s-a acționat non-stop și pe timp de noapte. Dotările performante și personalul pregătit au făcut ca intervenția să fie eficientă și promptă.” dir. dr. ing Sorin Guler.

La ora actuală apele din canalete de desecare au scăzut semnificativ astfel încât serele și culturile nu mai sunt amenințate de băltiri masive.

Pînă la retragerea în totalitate a apelor, echipa ABA Crișuri va monitoriza zona.

Anca Mihociu, ABA Crișuri Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *