Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Intervenția jandarmilor montani pentru deblocarea turiștilor în Padiș


Duminică, 29 octombrie, la prânz, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor a fost solicitat, printr-un apel de urgență 112, să intervină pentru deblocarea unui drum.

Este vorba de un drum care era blocat pe ambele sensuri, în zona Cabanei Scărița, pe drumul către Cabana Padiș, la aproximativ 3 kilometri, în zona turistică Padiș.

Drumul a fost blocat după ce un copac a căzut pe partea carosabilă în urma vântului puternic.

La fața locului s-au deplasat jandarmii de la Postul Montan Padiș care au acționat, cu mijloace proprii, pentru degajarea căilor de acces către zona turistică Padiș.

Astfel au fost deblocate în doar o oră și jumătate, 15 autoturisme în care se aflau 30 de persoane. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Datorită faptului că au fost afectate și cablurile de curent electric, zona turistică rămânând fără curent electric, jandarmii bihoreni au solicitat prin dispecerat intervenția unui echipaj de la Electrica S.A.

Jandarmii montani bihoreni recomandă turiștilor:

  • Să nu se deplaseze în zona montană și pe traseele turistice din zona montană fără a avea un echipament adecvat, atât ei, cât și autoturismele cu care se deplasează;
  • Să nu se aventureze pe traseele turistice montane datorită faptului că ceața este densă și s-a așternut deja un strat de zăpadă;
  • Să nu se deplaseze în zona montană fără a avea autoturismele echipate cu anvelope de iarnă;
  • Să nu își parcheze autoturismele în apropierea perdelei forestiere sau a copacilor.

 

Căpitanul Daniel Bizău, IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *