Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Kids In Tech” Suplacu de Barcau


“Kids In Tech” este numele noului hub de tehnologie de la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău. Este un spatiu unde pasiunea elevilor se întâlnește cu dăruirea profesorilor mentori și cu tehnologia -─ nu puțină -─ disponibilă în școală. Principiul acestui hub este “egalitatea” dintre profesori și elevi și „libertatea” încurajată în sprijinul dezvoltării imaginației și creativității tehnologice -─ prin participarea în mod organizat și ad-hoc la activități practice și de cercetare.

Acestea toate s-au putut realiza prin buna colaborare, la nivel local, al unei echipe de proiect formată din: prof. Chirilă Marian, consilier școlar Dragoș Olimpia, prof. documentarist Chira Brîndușa și prof. Poka Ioan, precum și prin buna colaborare cu Fundația Comunitară Oradea prin obținerea unei sponsorizări prin programul Științescu. În Bihor programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation, a partenerilor locali și a donatorilor individuali. În urma acestei finanțări s-au achiziționat materialele și bunurile necesare spre a da startul acestui hub în direcțiile: robotită, printare 3D, mecanică, IT și electronică. În aceste direcții și-au găsit locul în acest hub 8 elevi de gimnaziu și 12 elevi de liceu și profesională care și-au lăsat amprenta la finele acestui an prin diferite realizări, dintre care amintim:

  • Finalizarea și programarea brațului robotic pe 6 axe
  • Realizarea rolelor metalice pentru conveiorul în lucru
  • Printarea diferitelor modele 3d
  • Startul la realizarea unui nou model de „line-follower”
  • Programarea plăcii raspberry-pi

Pentru toate acestea  nu putem decât să fim recunoscători și să aducem mulțumire și conducerii liceului: dnei. director Orban Ilona și dnei. director adj. Pop Roxana pentru tot sprijinul de care am beneficiat de-a lungul activităților noastre.

 

Prof. Marian CHIRILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *