Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sportivii orădeni câștigă 7 medalii, la Finala (Ne waza) a Naționalelor de Judo


În perioada 30 septembrie – 1 octombrie, Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin a fost gazda Finalei Campionatului National de judo – Ne Waza (luptă la sol), pentru juniori III (U 16) și copii I – III (U 14 și U 12).

Întrecerile acestei finale s-au bucurat însă de o participare numeroasă, dar și valoroasă, a 385 de sportivi, proveniți de la un număr mare de cluburi din toată țara, printre ei aflandu-se și o delegație numeroasă de sportivi de la LPS-CSS Liberty Oradea, judoka pregătiți de profesorii Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco și Emil Morar.

Spre cinstea lor, sportivii orădeni s-au numărat printre protagoniștii competiției, ei reușind să cucerească un număr de 7 medalii, dintre care una a fost de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

Performerul delegației orădene s-a numit Alex George Creț, sportiv care, în limitele categoriei 73 kg a cucerit titlul național la juniori III (U 16).

Pe locul II și, implicit, vicecampioni naționali au devenit: Cosmin  Suciu, la categoria 60 kg, la juniori III (U 16), Arian Fălăuș (66 kg, copii I – U 14) și Bianca Popa (40 kg, copii III – U 12).

Chiar dacă nu s-a clasat pe podium, un rezultat bun l-a obținut și Casian Forț, situat pe locul V, la categoria +50 kg a copiilor III (U12).

De asemenea, un rezultat bun a obținut și sportiva Iasmina Gyoker (48 kg – copii U12), legitimată la CS Crișul Oradea și pregătită de Olimpia Ianc, care s-a clasat pe un merituos loc III, intrând în posesia medaliei de bronz a categoriei.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *